Evet, yine eğitim

Bu kadar sık eğitimden bahsediyorsak ve bu konu hiç gündemden düşmüyorsa demek ki eksiklik çok.

Eğitim silahlardan daha güçlüdür. Bir kere bunu iyice belleyelim ve asla bu gerçeğin değişmeyeceğini bilelim.

 Allah’ı bilmek, onu tanımak ona ibadet etmek ve bu yaptıklarımızdan zevk almak için de eğitim şart.

         Ve bu eğitimler hem ahiret hayatımızı hem dünya hayatımızı kurtarmaya yetecektir.

         Çünkü Allah yarattığı kullarına doğru yolu göstermek için eğitimi farz kılmıştır. Allah’ın Kur’an-ında sadece ona ibadet yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler değil, fenni ilimler ve bu ilimler için yol gösteren püf noktalar da vardır.

          Bizim yapmamız gereken sadece bu ilimleri usulüne uygun öğrenip keşifler yapmaktır.

         Özellikle pandemi döneminde eğitime büyük bir darbe vurulmuştur. Zaten zor günler geçiren, bir türlü sistemi oturtulamayan eğitim her geçen gün sekteye uğramaya ve bozulmaya devam ediyor.

         Elimizdeki akıllı, zeki ve ihtişamlı çocukları ve gençleri kaybetmeye az kaldı diye düşünüyorum.

         Zaten Türkiye’de bir şeyler yapamayacağını anlayan birçok genç veya önüne engeller koyulan eğitimli insanlar yurt dışını tercih edip gidiyorlar. Bizler ise sadece arkalarından bakıyoruz.

         Çok kısa bir zamanda bu eğitim sisteminin gerçekten ama gerçekten artık yoluna girip eğitim düzeyinin arttırılması ve elimizdeki değerleri korumamız gerekiyor.

         Türkiye her açıdan verimli ve her şeyi elde edebileceğimiz bir ülkedir. Bu ülkemizin kıymetini bizler bilemez isek sonradan ahlayıp vahlamanın bir faydası olmayacaktır.

         Hem vatanımızın değerini bilip, onun içindeki cevherleri kendi evlatlarımızın keşfedebilmesi, bu değerli ülkemizi kötü gidişattan ve kötü düşünenlerin şerrinden koruyabilmek için elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız.

Her günümüz her dakikamız bu vatan için feda olsun diyen gençlerimize güzel bir gelecek hazırlayabilmek ve onları iyi yetiştirebilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA