ALLAH’A YAKIN OLMAK

“ Sabır ve namazla (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz ki o (namaz ve sabırla yardım dilemek), huşu ehli dışındakilere büyük/ağır gelen bir yüktür.” (Bakara. 45)

Koştura koştura yaşadığımız hayata bazen kısa bir ara verip, günün bazı dakikalarında sadece Allah’a yalnız ibadet etmenin tadına varalım. 

Yaptığımız ibadetleri bile koşturarak yapıyoruz maalesef.

Yalnız Allah’a adanmış o dakikaların kıymetini insan daha iyi anlıyor inanın. Bunun için lütfen kendimize fırsat verelim.

Aklımızda ve hareketlerimizde sadece Allah olduğunda yaşadığın bu hayatı da seni bekleyen hayatı da daha iyi anlama fırsatı buluyor insan.

Fıtratımız gereği her zaman olmasa da bazen bu yalnızlığa ihtiyacımız oluyor ve bu ihtiyacımızı zaman zaman yerine getirirsek eğer içimizdeki huzur bir başka oluyor.

Önümüzde ki şu mübarek günler tam bu zamanları değerlendirmek için güzel bir fırsattır. Evlerimize kapandığımız kapanmak zorunda kaldığımız bu mübarek günleri Kur-an okuyarak ve ibadet ederek geçirmeye çalışalım ve hem bu mübarek günlerin hem de bizim ihtiyacımız olan zamanın kıymetini bilip sadece Allah’a zaman ayırabildiğimiz günlere dönüştürelim.

Normal zamanlarda yüzeysel ve koşuşturarak yaşadığımız hayatı bu mübarek günlerde içimizden geldiği gibi salihane yaşayalım.

Oruç ile beraber Kur-an’ın indirilmesi ve fakirlerin de bu mübarek günlerde düşünülmesi bir tesadüf olmasa gerek.

İnsanlık var olduğundan bu güne her topluma ve her peygambere oruç ve namaz farz kılınmıştır.

Her günün her vaktin farklı bir güzelliği var ama bu ramazan daha bir farklı ve daha bir güzel. Ne kadar evlerimizde kapanmış olsak bile ailece yenen sahur ve iftarların önemini ve değerini bizler çok iyi biliyoruz. Ümit edelim ki topluluk ile açılan iftarlar ve kılınan teravih namazlarımıza en kısa zamanda tekrar kavuşalım ve ulaşılması beklenen mükâfatlara da ulaşalım.

Maalesef günümüzde din adamları dediğimiz kişiler ibadeti kurtarmak içi değil bozmak için uğraşıyorlar. Elimizden alınan bu güzelliklere ne hikmetse hiçbir hocanın ses çıkarmaması çıkaranların da bir şekilde görevlerinden uzaklaştırılması anlaşılır gibi değildir.

 Mübarek günlere yaklaştığımız bu günlerde bu kutlu ve mübarek günleri güzel geçirebilmek ve hakkını verebilmek ümidi ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA