AH! KUDÜS

Bazı hükümler kesin emirdir asla açıklama gerektirmez. Ayetlerle bu hükümler sabitlenmiştir.

“Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan yola çıkararak, kendisine bazı mucizelerimizi gösterelim diye, çevresini kutsal kıldığımız Mescid-i Aksa’ya ulaştıran Allah, her türlü noksanlıktan uzaktır. O her şeyi işiten ve her şeyi görendir.” (İsra suresi.1. Ayet)

Bu ayette geçen çevresini kutsal kıldığımız buyurulan mescidi aksa gibi. 

Milattan önce 995 yılında Davut peygamber tarafından Kudüs’ü fethetmiş ve içine mescidi aksa inşa etmiştir.

Müslümanların kutsalı, değeridir.

Müslümanların İlk kıblesidir.

Tüm dinler için kutsal ve vazgeçilmez kılınan bir mabettir.

Kudüs insanlar için vazgeçilemez kutsaliyettir.

Hepimiz birşeyler yazıyoruz veya çiziyoruz, kendimizce kınıyoruz. “Elin ile yapamadığını dilin ile yap. Dilin ile gücün yetmez ise kalbin ile buğzet. Ama bu imanın en zayıf noktasıdır.” Buyuran sevgili peygamberimizin sözüne binaen bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. Şimdilik sadece kınamak, yazmak veya çizmek elimizden geliyor. Ama gözümüzün önünde bu kadar canice işler yapan bu kadar küçük bir devlete eğer bir buçuk milyar İslam ümmeti bir şey yapamıyorsa sadece ve sadece kendimize acıyalım.

Ortalama dokuz milyon nüfusa sahip bu ülkenin eğer önüne geçmek için hala bir çaba sarf etmeyeceksek bu tüm Müslümanların sonu olabilir diye düşünüyorum. “Her Müslüman ülke sadece birer tane füze atsa iş hallolur” diyen ve “biz cihat için, seferberlik için hazırız” diyen bu kadar insana rağmen devlet büyüklerinden bir ses çıkmıyorsa vah hem onlara hem de bizlere.

Ey Kudüs!

Senin varlığın için

Adım atmak gerek

Seni ayakta tutmak için

Hayatımızdan vazgeçmek gerek.

Ey Kudüs!

Kutsallığın farkına varmak

Seni kıyamete kadar yaşatmak

Ziyaretine gelip

Sevgiliyi yâd etmek için

Hayatımızdan vazgeçmek gerek.

En yakın zamanda İslam birliğinin kurulması, tüm Müslümanların tek çatı altında toplanması ve artık tüm dünyada ki Müslümanlara karşı yapılan eziyetlerin son bulması duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN SABRİYE TÜRKMEN KAYA