ALLAH’IN ADALETİ

 “İnsanlar arasında Allah’ın sana gösterdiğine göre hükmedesin diye hakkı içeren kitabı sana indirdik; hainlerden taraf olma!” ( Nisa s. 105. A.) buyuran Rabbim insanın her işini ve her halini en güzel bilendir.

Bu ayete rağmen hala başka adalet arayanlar, kendi çıkarları için İslam’ı farklı yorumlayıp anlayanlar ve insanlara anlatmaya çalışanlar, bunların hesabını Allah’a nasıl verecekler.

“Allah’ın indirdiği kitaptan bir şeyi gizleyip te bunun karşılığında biraz para alanlar, muhakkak ki onlar karınlarında ateşten başka bir şey yemezler.” Bakara suresi 174. Ayette bu konuda net bir açıklama yapılmıştır.

Allah’ın adaletinin üstünde adalet arayanlar, Allah’ın kanunlarının üzerinde kanun arayanlar, kendi yaptıkları kanunların çöpe çıktığını, işe yaramadığını ne zaman fark edecekler. Kendi istedikleri adaletin bir işe yaramadığını, bu kadar insanın, kadının, çocuğun öldürülmesine, hırsızlıklara, merhametten yoksun insanların yönetimlere gelmesine, aç ve sahipsiz insanlar varken ferah içinde yaşayanların safında olmaya, adaletsizliğe göz yumanlar nasıl hesap verecekler.

İnsanlar arasında adalet ile davranmak, herkese aynı ölçüde yaklaşmak Allah’ın adaletidir. Sadece kendisi için yaşamak bir Müslümana yakışmaz. Sadece kendi menfaati için hareket eden kimsenin de “ben Müslümanım” demesi yakışık almaz.

Müslüman her hareketiyle İslam’ı örnek almalı ve İslam’ı hayatına yerleştirmelidir. Karşıdan bakan “evet bu Müslüman” diyebilmelidir. 

Hayatımıza İslam’ı yerleştirelim, kendi istediklerimizi değil.

Hayatımıza Allah’ın kanunlarını yerleştirelim, kendi nefsimizin kanunlarını değil.

Her zaman söylediğim gibi hayatımızda Allah’ın dinini alışkanlık haline getirelim. Eğer alışkanlık haline getirdiğimiz şeyler bizi korumuyorsa o alışkanlıklarımızı değiştirelim. Çünkü ne dünyada nede ahirette bize bir faydaları olmayacaktır.

İnsanlar arasında adaleti sağlayacak olan ancak ve ancak Allah’tır. Bunun başka bir açıklaması veya yorumu yoktur. 

Kanunlardan önce kafalarımızı değiştirmeliyiz. Kanunlardan önce hayatımızı değiştirmeliyiz.

Zaten bizim bir kanunumuz var. Her konuda bize yol gösteren, bizi çıkmazlardan çıkaran, bizleri doğru yola ileten bir kanunumuz ve kanun koyucumuz var.

Neden başka yerlerde kanun ararız. Neden başka kanun koyucu ararız.

Aslında bu konuda o kadar çok söylenecek şeyler var ki. Bazen susmak en güzel anlatım biçimidir. Bazen birkaç cümle ile anlatmak istediğini fazlasıyla anlatırsın.

Kanun koyanların en güzeline kul olabilmek ve onun en sevdiğine sevgili olabilmek umuduyla.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA