ÖLÜM YOKLUK DEĞİLDİR

"O Allah ki ölümü ve hayatı¸ hanginiz daha iyi ameller yapacaksınız diye bir imtihan vesilesi olarak yarattı." Mülk suresi 2. ayet

Kimler geldi geçti bu dünyadan. İyiyi, kötüyü, zoru, kolayı yaşayıp göçtüler.

Her zaman derim kefenin cebi yoktur diye.

Rahmetli Sakıp Sabancı’nın çok meşhur bir sözü vardır.  Engelli olan oğlu için söylediği bu söz çok manidar ve düşündürücüdür.

“ O kadar fabrikalarım var, param var ama oğluma bir çift ayakkabı giydirip yürütemedim, çünkü yürüyemiyor. Türkiye'nin en iyi otomobillerini ben üretiyorum ama oğlum bu otomobillerden birini bile kullanamıyor."

Ömür, doğup ölmekten ibarettir. Bu iki kelimenin arasındaki yaşam sadece imtihanı kazanmak için yaşamaktır. 

Ne kadar yaşarsa yaşasın bu dünyadan bir şey götüremeyecek insanoğlu. Sadece Allah’a karşı sorumluluklarımız ve insanlara karşı davranışlarımız bizleri iyi veya kötü insan eder.

Ölüm Müslümanlar için bu dünyadan bir kurtuluş değil, Allah’a ulaşmak olmalı.

Bu sebeptendir ki ölüm bir korku olmamalı, insanın sevdiğine kavuşma sevinci olmalı.

Ölümden o kadar korkar olduk ki. İnsan sevdiğine ulaşmaktan neden bu kadar korkar? Demek ki bizler yeteri kadar sevmemiz gerekeni sevmiyoruz, yeteri kadar onunla olmayı istemiyoruz. Dünyalık bir sevgi için bile her şeyi feda eden bizler, bizi yaratana kavuşmaktan neden bu kadar çok korkuyoruz.

Ölüm bize bir yabancı değil dost gibidir. Ölüm her an yakınımızda her zaman yanımızda hazır ve nazırdır. Bizler ondan ürperme yerine onunla iyi geçinmeli ve güler yüzle beklemeliyiz.

Ölüm güzel şey; budur perde ardından haber

Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber? 

N. Fazıl Kısakürek¸

Ölümlü dünyada sevdiğimize layık işler yapabilmek ve ona kavuşmayı bekleyen sevgili olabilmek ümidi ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA