KURBAN BEREKETTİR

“ Biz her ümmete bir kurban ibadeti belirledik ki, kendilerine rızık olarak verdiğimiz hayvanları kurban ederken üzerlerine Allah’ın adını ansınlar.” Hac 34.

Kavuştuğumuz bu mübarek günlerin kıymetini iyi bilelim. Rabbim merhameti ile kuşatsın bizleri.

Her geçen sene kurban kesmenin zorlaştığı bu günlerde hayatımıza kurbanı da ilave edebilirsek ne mutlu bize.

Ödediğimiz bazı şeylerin ücreti fazlasıyla bize iade edilir bunlardan biride kurban kesmektir. İnanın kestiğiniz kurbanın parası fazlası ile cebinize geri dönecektir.

Eskiden bayramlar farklıydı diye başladığımız cümlemiz boğazımızda düğümleniyor gerisi gelmiyor. Aslında eskiden bayramlar değil insanlar farklıydı, hayat ve yaşantılar farklıydı.

Komşuluk akrabalık dostluk farklıydı. Şimdilerde ise güven denilen duygu yok oldu insanlarda.

Yaşadığımız ya da çevremizde gördüğümüz olaylar bize ya insanlığımızı unutturdu ya da korkularımızdan dolayı insanlardan uzaklaştırdı.

Velhasıl eski bayramlar yok artık. Kurbanı kendimizin estiği, ilk kurban eti ile kahvaltı yaptığımız, kesemeyen komşulara da ya pişirdiğimizden yada kahvaltısını yapsın diye ikramlık gönderdiğimiz kurban bayramları yok artık.

Sebep her ne olursa olsun dünya değişti. Hayatlar, yaşantılar değişti ama kurban şuuru değişmediğine inanıyorum ben. 

Rabbim eski bayramların şuurunu, o güzel yaşadığımız bayram heyecanını, bayramdaki akraba dost ziyaretlerini bizlere tekrar kazandırması duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA