VAY HALİMİZE

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki ne yediğimiz ne içtiğimiz nede aldığımız nefesin bize bir faydası var.

Her şey bir tuhaflaştı. Her yediğimize haram karıştı. Her içtiğimiz şüpheli oldu.

Aklımızın almadığı yiyecek içecek sahtekârlığı. Aklımızın kabul etmediği haram karıştırmalar aldı başını gidiyor. Kim dur diyecek bu gidişata bilmiyorum ama. Elimizden de pek bir şey gelmiyor.

Artık her yerde hazır yer hazır içer olduk. Önceden evde yaptığımız birçok şeyi hazır alır olduk.

Önceden evde yaptığımız her şeyi artık hazır alır olduk. Pişmiş yemek konserveler. Meyve suları, süt ve daha adını bile sayamadığımız birçok yiyecek ve içecekler.

Hep birilerini suçlarız böyle durumlarda. Aslında doğruda yapıyoruz. Ama sanki bizler çok masumuz. 

Alıştık tembelliğe. Alıştık hazır yemeye. Alıştık hazır içmeye. Elimi sallıyorum her şey kapımda bitiyor. Oturduğumuz yerden verdiğimiz siparişler sağlıksız olup olmadığına bakmadan boğazımızdan geçiyor.

Allah sonumuzu hayreylesin. 

Hep derim ya bizler belli bir yaşa geldik. Daha otuz beş yaşında yolu yarıladık diyen şair kırk yaşında vefat eder. Hani yaşadığımızı yaşadık göreceğimizi gördük fazlasıyla. Ya çocuklarımız, torunlarımız. Dünyaya gelen bu sabiler, günahsız dili olup konuşamayan hayvanlar. 

Kim dur diyecek diye sürekli soruyorum farkındaysanız. Önce bazı şeylere kendimiz dur demez isek kendimizi kendimiz düşünmez isek inanın bizi kimse düşünmez.

Önce biz dur demez isek kimse bu işe dur demez. Sürekli almaya, deli gibi alışveriş yapmaya, hazır yiyecek ve içeceklerden uzak durmaz isek kimse bize yardım etmez.

Birilerinin ekmeğine yağ sürmeye devam eder isek o sürdüğümüz yağlarda bir gün bizler kendimiz boğuluruz.

O birileri bizim ile büyüyor ve bizim ile küçülüyorlar. İnanın biz almaz isek toplum olarak onların hiçbir şeyleri olmaz ve ayakta kalamazlar. Artık dur diyelim o birilerine. Artık hazmetmeyelim her önümüze sürdüklerine.

Yediğimiz içtiğimiz her şeyde helallik gözeterek hareket etmek, aldığımız her şeyde içeriğine bakmak ve nefsimize hoş gelen şeyleri değil helalliğini göz önünde bulundurmak, sadece dünya varmış gibi yaşamamak duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA