UÇUYORMUYUZ

Neden insanlar sürekli yalan söyleme gereği duyarlar. Bu bir alışkanlık mı olmuş yoksa hayatını yalan dolan üzerine kurdukları için mi bu haldeler. 

Uçuyoruz sanki ortam çok güzel. Güllük gülistanlık. Manen zenginlikten, madden fakirlikten uçuyoruz. 

Her gün her şeye azda olsa gelen zamlar, bazen ekmek alacak parayı bile ayarlayamamak. Bazı kişiler bu söylenenleri palavra zannediyor ama yaşayanlar bu duyguyu çok iyi biliyor inanın.

Her hafta çıktığın marketten veya pazardan çok uçuk farklarla alış veriş yapmak ve sonunda marketten pazardan çıkarken ben ne aldım diye hayıflanarak poşetleri kontrol etmek kadar zor bir şey yoktur.

İnsan; bir gün de olsa arkasına dönmeden, hadi buda sonraki güne kalsın demeden alacağını alıp eve gelebilecek mi acaba çok merak ediyorum. 

Hayat zor ama insanlar bu zoru daha da zorlaştırıyorlar. Artık yeter dediğimiz günler geldi zannediyorum, çünkü insanların psikolojisi o kadar bozuldu ki en ufak şeylerden problem çıkarıp başkalarının canını yakar oldu.

Önüne geçilemez intiharlar, önüne geçilemez cinayetler aldı başını gidiyor. Hepsi birbirine bağlı maalesef bu olayların. 

Yapamadıklarımızın, kabul edemediklerimiz şeylerin acısını, yaşayamadığımız mutluluklarımızın bile acısını artık başkalarından çıkarır olduk.

Halı çırpma konusu yüzünden akan kanlar artık insanların uçurumun ucunda olduğunun kanıtıdır.

Bu olaylar durulacak mı, her şey yoluna girecek mi, hayatımızı sorunsuz yaşayabilecek miyiz bilemiyorum ama ayette geçen “ Sizden öncekilerin başına gelenler sizin başınıza da gelmeden cennete girebiceğinizi mi zannediyorsunuz.” Buyuran Yüce Rabbim! Bizim başımıza bir şey gelecekse İslam adına gelsin. Senin dinine hizmet ederken gelsin.

Nefsimizin yüzüne gelmesin ki ahirette senin yüzüne bakabilelim. Yarabbi! Senin dinin için insanların huzuru ve senin dinine hizmet ederken bunlar başıma geldi diyebilelim.

Hayatımızı dünyalık olarak keyiften uçmaktan, haksızlık ile elde edilen maldan mülkten sen bizleri koru Yarabbi! 

Son nefesimizde gülerek sana kavuşabilmek, hak hukuktan korkarak yaşayabilmek, sadece ve sadece senin dinin için uğraşmak ve bu yoldan vazgeçmemek, sevdiklerimizi ve tüm Müslümanların iman ile emanetini teslim edebilmesi duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA