Saygı, sevgi kalmadı

Karşılıklı sohbet kalmadı.

Sanki düşmanlar birbirlerine.

Biz eski siyasetçileri de biliriz. Bir birlerine zıt fikirli ama yine de saygısını yitirmeyen siyasetçiler vardı bu memlekette.

Saygıyı elinden ve dilinden bırakmadan fikrini savunan siyaset adamları vardı bu ülkede. Ama yeri geldiğinde karşılıklı oturup şakalaşarak yemek yiyen, çay ve kahve içen siyasetçiler vardı bu ülkede.

İnsanlığımızı saygımızı nasıl bu kadar kısa zamanda kaybettik anlayamıyorum.

Birbirlerini görseler bir kaşık suda boğacak siyasetçiler var oldu bu ülkede.

Fikri, siyasi hırsı olan ama asla yoldan çıkmayan her şekilde sakinliğini koruyan siyasetçiler gitti yerlerine asi, stresli ve sadece kendi fikir ve düşüncelerini kabul ettirmek isteyen siyasetçiler geldi.

Kabul edilemez sözler, cümleler kurarak hakarete varan konuşmalar, insanları birbirine düşüren sözler ile Türkiye’de yeni bir siyaset akımı başladı.

Siyaset attığımız her adımda, konuştuğumuz her kelimelerde, yediğimiz, içtiğimiz her şeyde halkı, yani bizi, yani her oy vereni ilgilendiren bir konudur.

Sonunda zararı bize dokunacaksa dur demeyi de bilmek lazım.

Şaka gibi çıkarılan kanunlar, insanı şaşkına çeviren kararnameler, bu kadar da olmaz denilen kararlar. Bunlardan biride cezaevindeki bir kısım mahkûmların virüsten dolayı izinli dışarı çıkmaları. Sebep ne olursa olsun eğer suçlu ise suçunu çekene kadar asla böyle bir şey olamaz. Çıkar çıkmaz cana kıyan caniler elleri kolları serbest gezmelerine müsaade edenleri düşünmeye davet ediyorum.

Suçsuz olup içerde yatan masumlardan hiç bahsetmeye bile gerek yoktur diye tahmin ediyorum.

Aşı konusu ise hala çözüm bekleyen en önemli sorunlardan biri bence. Bu kadar aşılamaya rağmen hala vakalar ve ölümler artıyorsa bunu bir kez değil birkaç kez düşünmek lazım.

Yeter artık lütfen sesimizi yetkililer duysun.

Hayatımızın her alanda zorlaştığı bu günlerde, bizi ve tüm Türkiye’yi güzel günlere götürecek, sadece kendi fikirlerini değil tüm insanların yararına olacak fikirleri de kabul eden bir Türkiye olması duası ile.

         SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

         SABRİYE TÜRKMEN KAYA