Fatih Mehmet Kocaispir ile Yüreğir'e Dair

 

Büyük Saat buluşmalarının ikincisini gerçekleştirdiğimiz toplantıyı Mart 2019’da Adalet ve kalkınma partisi adayılığı ile seçilerek göreve gelen Adana Yüreğir belediye başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in katılımı ile gerçekleştirdik. Zaman ayırıp programa katkı sağladığı için kendilerine teşekkür ediyorum.

Bir Yüreğirli olarak benim için ayrı bir anlam ifade eden bu toplantıda, bir kısmına sahada şahit olduğum hizmetlerin gözümüzden kaçan büyük bir kısmını da toplantıda kendisinden dinleme imkanı buldum. Gıyaben tanıdığım Fatih Mehmet kocaispir ile yakinen muhabbet etme ve kendisi ile alakalı daha sağlam bir kanaat ve fikir edinme fırsatı buldum.

Beni tanıyan veya takip edenler, İnsanlara hizmet etmek için yönetim kademesine gelenlerin yaptıkları güzel hizmetleri takdir etmekle beraber “toplumun ıslahı ve selameti adına” yapılması gerekenleri daha fazla ön plana çıkardığımı ve yapıcı anlamda eleştirel fikirler geliştirdiğimi bilirler.
Bununla birlikte açık yüreklilikle söylemem gerekir ki, karşımda yüreği temiz, gönlü temiz, sorumluluğunu üstlendiği bölgede nasıl olurda bir taşın üzerine bir taş daha ekleyebilirim anlayışı ve bunun sancısı ile yanıp tutuşan, mücadele eden, bunun rahatsızlığını hisseden bir Fatih Mehmet kocaispir gördüm ve bu durum beni ayrıca memnun etti.

Başkan Fatih Mehmet kocaispir in kendi ifadesi ile “dünyanın hiçbir yerinde bir şehri sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda iki yakaya bölen başka bir nehir olduğunu düşünmüyorum” diyerek tabir ettiği, ötekileştirilen, karşıyaka olarak tabir edilen yakasına yaptığı ve yapmaya çalıştığı, birebir insana dokunan, elle tutulur gözle görülür hizmetlerin olduğu âşikar.
Başkanın uzun uzadıya toplantıda anlattığı hizmetleri ben burada anlatmayacağım.
Kocaispir in belediyecilik noktasından yaptığı hizmetleri takdir etmekle beraber, gerçek anlamda toplumda yara olan birkaç noktaya temas etmezsem “Hakka karşı haksızlık yapacağım” kanaatindeyim.

Sosyal belediyecilik anlamında park bahçe yol ve benzeri, insanın hayatını kolaylaştıran hizmetlerin çok önemli olduğunu belirtmek ile beraber benim nazarımda bu gibi hizmetler hiçbir zaman ilk sırada yer tutmamıştır. Özellikle toplumun bu denli yozlaştığı böyle bir dönemde birincil ihtiyacımızın Park ve bahçelerden ziyade ahlaklı bir neslin meydana getirilmesi adına bir eğitim modelinin geliştirilmesi, bunun üzerine kafa yorulması gerektiğini düşünüyorum. Ancak böyle bir düşünceyi hayata geçirebilecek bir iradeyi gör(e)mediğimi de üzülerek ifade etmek isterim.

“Yol Medeniyettir”

Başkan Mehmet Fatih Kocaispir, “gönül belediyeciliği yapacaksak ve gönüllere girmek istiyorsa, öncelikle vatandaşlarımıza ulaşabileceğimiz yollarını yapmamız gerekir ki, onlara ulaşabilelim. Çükü yol medeniyettir, yol yoksa ulaşım imkânınız da kalmamış demektir.”

“Yol medeniyettir” Evet, bu söylem bir yönüyle doğrudur. Yol, bir medeniyetin güçlü bir medeniyet olduğunun en önemli göstergelerinden biridir. Ancak köklü ve güçlü bir medeniyete sahip olup olmadığımızın göstergesinin bunlar olmadığı kanaatindeyim. Zira en iyi yollara ve köprülere sahip olduğumuz böyle bir zamanda suç oranlarının, adliyelerin, ahlaksızlığın ve fuhşiyatın hırla dolduğu, velhasıl toplumun bir bataklığa doğru yol aldığını çaresizlikle izlemekteyiz. Buna mukabil yolların parkların bahçelerin olmadığı efendimiz Aleyhisselam’ın dönemini ise “asrı Saadet” dönemi diye adlandırıldığının unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. demek ki medeni bir toplum olmanın ölçüsü güzel park ve bahçelere sahip olmak değilmiş. Sözlerimin yanlış anlaşılmaması adına yineliyorum. “Belediyecilik anlamında yapılan hizmetler kıymetlidir ancak önemi noktasında hiçbir zaman 1. Sırada değildir, olmayacaktır.” Toplumun ıslahı ve medeni bir toplum meydana getirme anlamında yönetim kademesindeki herkesin elini taşın altına koymasını daha ahlaklı bir toplumu nasıl meydana getiririz diye kafa yormalarını, zihninde ahlaklı bir toplum tasavvur eden her birey adına temenni ediyorum.

Toplumun gerçek anlamda ıslahı için yukarıda değindiğim birkaç noktayı Fatih Mehmet kocaispir in de bildiğini, onların da içinde birer yara olduğunu, gerçek bir medeniyete ulaşabilmek için belediyecilik hizmetlerinin yeterli gelmeyeceğini, aslında nelerin yapılması gerektiğini bildiklerini pek tabii biliyor, buna ulaşabilmek için yetkisi çerçevesinde var gücüyle çalışacağını da inanıyorum. O yüzden insana dokunan hayırlı her hizmeti için kendisine teşekkür ediyor ve yapmak istedikleri faydalı hizmetler için de Rabb’imin kendisine yardımcı olmasını temenni ediyorum.

Güzel ve verimli bir toplantı oldu. Katkılarından dolayı kendisine tekrardan teşekkür ediyorum.

--
Android için myMail uygulamasından gönderildi