Haftanın maçlarındaki; skorlar, eksiklikler, sakatlıklar, sarı ve kırmızı kartlar, hakem hataları, taraftar sayısı gibi konuları ele alacakken yine ve ne yazık ki yeniden, tüm dünyanın başındaki musibet olan coranavirüs ile ilgili haberlere yer vermek zorundayız. Tüm hayatı durma noktasına getiren covid-19 yüzünden tüm spor müsabakaları ileri ve belirsiz olan tarihe ertelenmişti. Gidişata göre liglerin veya antrenmanların başlanacağını biliyoruz ama gidişat hiçte iç açıcı değil gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde aldığımız korkutucu haberler de oldu. Galatasaray futbol takımı teknik direktörü Fatih Terim ve Galatasaray başkan yardımcısı Yusuf Günay, Fenerbahçe futbol takımında bulunan bir futbolcu ve bir idari isimde , ayrıca eski milli kaleci Rüştü Reçber'in de covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Aldığımız haberlere göre, Fatih Terim ve Yusuf Günay'ın tedavileri tamamlanıp taburcu edildiler. Tüm spor camiasındaki hastalara ve tüm bu hastalık ile savaşan hastalarımıza acil şifalar diliyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Süper Lig ve diğer spor müsabakalarının başlayacağı tarihle ilgili açıklamalarında ise: "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde süreci takip ediyoruz. Çok güçlü bir şekilde ülke olarak bu durumla mücadele ediyoruz. Uluslarası müsabakalar, olimpiyatlar, UEFA'nın kararları sonrası Türkiye'de de spor müsabakaları ertelendi. Her şeyin başı sağlık. Biz zamanında gereken kararları aldık. Bilim Kurulumuzun görüşleri önemli. İnşallah sporumuzun seyircisiyle buluşacağı günler gelecektir. Salgının yönetilme durumu önemli. Gelişmelere göre biz de kararlar alacağız." dedi.

Güzel günlere olan inancımız baki. Evde kalıp bu süreci en kısa sürede atlatmak elimizde. Devletimiz üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor. Elbette bazı eksikler olacaktır ki bu da beklenmedik bir durum olduğu için kaçınılmazdı. Herkes kendi payına düşen görevi yerine getirirse, güneş üzerimize yeniden doğacaktır. Evde kal Türkiye, kendin için, sevdiklerin için ve yeniden bir arada olabilmek için.