Yaşamının insan zihni üzerinde meydana getirdiği olumsuz etkilere değinen Prof. Dr. Ekrem Çulfa " Gerektiğinde Profesyonel Yardım almaktan ve Psikoloğa gitmekten korkmayın" dedi.

Modern yaşamın getirdiği fobiler, ailevi- kişisel problemler, tüketim toplumunda artan ekonomik sıkıntılar, sosyal şartların olumsuzluğu, trafik-otopark sorunu, hava ve gürültü kirliği gibi pek çok durumun insan psikolojisini olumsuz yönde etkiyen unsurlar olmasıyla birlikte şehir yaşamının değişmez gerçekleri olarak kabul edildiğinin altını çizen Ekrem Çulfa, toplumun yaşam kalitesini düşüren ve bireylerin psikolojisini doğrudan etkileyen olumsuzlukları bertaraf etme noktasında uzman yardımı almanın önemine dikkat çekti.

Uzman desteği ve profesyonel yardımı almaktan imtina eden bireylerin kendi kendilerini sözde tedavi etmek adına sağlıklarına zarar verecek bağımlılıklara yönelebildiğine işaret ederek, bu yönde bir davranışın olumlu sonuçlar vermediği gibi asla bir çözüm olmadığını anlatan Çulfa, şöyle konuştu: "Alkol, madde ve sigara bağımlılıklarının artarak, kişide öfke yönetimi ile ilgili problemlerin başta olmak üzere duygu durum bozuklukları ve kişiler arası iletişim sorunlarının arttığı yapılan çalışmalar ile desteklenmiştir."

Kişilerin yaşadıkları durum ile başa çıkmaları ve bu durumu yönetmenin gerekliliğinin önemine vurgu yapan Aile Evlilik Ekrem Çulfa, sözlerine şöyle devam etti: "Bu anlamda bireylerin yaşadığı problemler ile başa çıkmak için psikolojik destek aldığı gözlemleniyor. Öyle ki toplumumuzda ‘psikoloğa gitme’ düşüncesine ait ön yargıların azalmaya başlaması önem arz eden bir gelişmedir."

Ekonomik koşullar, yaş, cinsiyet ,eğitim, kişi ve yakın çevrenin tutumları, psikolojik destek alma tutum ve davranışı üzerinde oldukça etkili olduğunu sözlerine ekleyen İlişki Uzmanı Ekrem Çulfa" Psikolojik destek kişinin kendini tanıma ve zorlandığı durumları yönetmekle birlikte kendi sınırlarını keşfetmek için işlevsel bir araçtır" diye konuştu.