Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın tüm khk’lıları darbeci olarak gören açıklamasına Khk mağduru ve fetö üyeliğiyle yargılanan emekli Yarbay Mehmet Alkan karşı sorular sordu ve Ahmet Hakan’ı tv programında tartışmaya davet etti.

Batık geminin kaptanı Ahmet Hakan Coşkun Hürriyet Gazetesindeki köşesinde 04 Nisan 2020 tarihinde diyor ki;         

“İnfaz yasası var Meclis’in önünde. Kimler yararlanacak, kimler yararlanmayacak? Çerçeveler çizilmeye başlandı. Benim bu konudaki görüşüm şudur: Şu felaket günlerinde birlik ve beraberlik için. Darbe işine karışmış FETÖ’cüler ve şiddete bulaşmış teröristler hariç. Siyasi mahkûmlar da infaz yasasından yararlanabilmeli.”

Çok geçmeden gün içinde twitter hesabından ise şu açıklamayı yaptı: “Bugünkü yazının "infaz" bölümüyle ilgili bir not: FETÖ'cü olup da darbeye karışmamış kimse mi var? Tabii ki yok. FETÖ'cüler darbenin en temel unsurlarıdır.”

İktidar öncülüğünde, istihbarat eşliğinde, basın desteğinde, muhalefet sessizliğinde, toplum vicdansızlığında kolluk ve yargı eliyle örgüt üyeliği dayatılan yüzbinlerce sıradan vatandaştan birisi yani fetöcü (!) olarak Ahmet Hakan ve aynı düşüncede olanlara aşağıdaki soruları soruyorum;

Fetöcü nedir, ne demektir, nasıl olunur?

Fetöcülük hangi kanunda suç veya kabahat olarak yer almaktadır?

Darbe teşebbüsüne bilerek ve isteyerek katılan asker, polis, sivil kaç kişidir?

Darbe teşebbüsünden sonra kamu görevinden çıkarılan asker, polis, hakim/savcı, öğretmen, doktor, memur kaç kişidir?

İçişleri Bakanının açıklamasına göre 560 bin kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Böyle devasa bir terör örgütü olması nasıl açıklanabilir? Dünyada örneği var mıdır? Akla Mantığa uygun mudur?

Darbe teşebbüsünden sonra kamu iktisadi kuruluşları ve diğer kurumlardan (Kamu bankaları, Anadolu ajansı, Trt, Ptt, KİT’ler, Özerk kurumlar vd.) iş sözleşmesine son verilen kaç kişidir?

Darbe teşebbüsü sırasında, daha uçaklar havadayken hatta bir çok yer bombalanmamışken, HSK’nın 2.745 hâkim/savcıyı görevden uzaklaştırması, ertesi gün açığa alması ve sabahında askerlerden önce hâkim/savcıların, hâkimlik teminatı ve dokunulmazlıkları hiçe sayılarak, gözaltına alınması nasıl açıklanabilir?

Darbe teşebbüsünden sonra en çok ihracın Milli Eğitim Bakanlığından olması nasıl açıklanabilir?

İçişleri Bakanına göre İl Emniyet Müdürlerinin yüzde kaçı; fetö uzmanlarına göre Emniyet’in yüzde kaçı örgüt üyesidir? Darbe teşebbüsüne katılan polis sayısı kaçtır? Darbe teşebbüsünden sonra ihraç edilen polis sayısı kaçtır?

Akp Başkanının yaverlerinden yüzde kaçı örgüt üyesidir?

İddianamelere göre ortada Opis Dei bilmem ne tipi acayip bir örgüt vardır. Bu kapsamda darbe teşebbüsü sırasında örgüt Akp Başkanının yerini kimden nasıl öğrenmiştir? (Bkz.Sözcü Gazetesi davası)

Darbe askeri bir eylem olduğuna göre darbe teşebbüsünden memurların ve sivil esnafın sorumlu tutulması nasıl açıklanabilir?

Darbe teşebbüsü sırasında Akıncı üssünü bombalayarak uçak kalkışına engel olan pilotların dahi örgüt üyesi diye ihraç olduğunu biliyor musunuz?

Darbe teşebbüsünden sonra kaç kadın cezaevine “terörist” olarak alınmıştır? Halen kaç kadın terörist olarak yargılanmaktadır? Bunlardan kaçı “başörtülü bacım”dır? Bu kadınların darbe veya terör eylemleri nelerdir?

Darbe teşebbüsünden sonra doğumhaneden alınıp bebeğiyle birlikte cezaevine konulan kadınlar olmuş mudur? Bunlar hangi eylem üzerinde yakalanmıştır?

KHK ile terörist ilan edilen kişilerin (sonrasında masumluğunu ispatlayabilirse, başına bir şey gelmez ve ölmezse bir ara iadesine) şeklindeki mevcut hukuk yolu uygulamasının yüz yıl önceki şartlarda faaliyet gösteren İstiklal Mahkemeleri için söylenen “sanığın idamına, delillerin sonra toplanmasına” söyleminden farkı bugünün gerçek o günün ise rivayet olmasından başka nedir?

Bugünkü suç olmayan yasal ve rutin faaliyetleriniz ve sosyal hayatınız bir gün önünüze suç olarak konulursa ne düşünürsünüz?

Tamamen iktidar kontrolünde olan hukuksuz OHAL Komisyonunun dahi yüzde sekiz civarında iade kararı vermiş olması bir anlam ifade etmekte midir?

Gökhan Açıkkollu kimdir, hatırlar mısınız?

Zekeriya Altunok kimdir, hatırlar mısınız?

Mehmet Alkan kimdir, hatırlar mısınız?

İsmail Gül kimdir, hatırlar mısınız?

Âdem Gürbüz kimdir, hatırlar mısınız?

Kul hakkını düşünüp Khk’lılardan özür dileyecek misiniz?

Ölüm var bilir misiniz? Hesap günü var inanır mısınız?

Şerefle bitirilmesi gereken en önemli vazife nedir bilir misiniz?

Son olarak da şunu soralım; makul ve mantıklı bir öneri içeren yazınızın yayınlanmasından sonra twitır hesabınızdan aksi yönde bir açıklama yapmanızın sebebi nedir? Buna sizi zorlayan neden nedir?

Sorulacak soru elbette çok daha fazladır. Size tavsiyem insanların ne olduğuna değil ne yaptığına bakmanızdır. İnsanların ne olduğuna bakarsanız herkes bir şeydir oysa önemli olan kişilerin eylemidir, ne yaptığıdır. Bu da yeteli değildir yaptığı ancak ceza kanunlarında yer alan bir suç tanımına uyuyorsa yaptırım uygulanabilir. Bunları ben değil evrensel ve anayasal hukuk kuralları diyor.

Bu yazıyı yazarak düşüncenizin değişmesini beklemiyorum çünkü sarayın uçağına binen hakkın değil bay Tayyip’in aşığı oluyormuş. Yazma nedenimin birincisi bir mağdur olarak haksızlığa sesimi çıkarmak, namuslularında namussuzlar kadar cesur olduğunu göstermek. İkincisi belki hala akıl sahipleri vardır da düşünmelerine vesile olmaktır.

Not: Darbe, fetö, terörist, khk, infaz yasası vb. konuları konuşmak ve tartışmak için yaptığım tv programı çağrısı her zaman geçerlidir.