Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Asiltürk’ü ziyaret etmiş. Hoş gelmiş, safalar getirmiş.

Aman efendim ne anlamlar yükleniyor ne sonuçlar çıkarılıyor.

Bir nezaket ziyareti olduğu besbelli.

Ziyaretten Sayın Karamollaoğlu da haberdar edilmiş.

Saadet Partisinin görüşlerini açıklamayı yetkililere bırakalım da biz şahsi görüşlerimizi açıklayalım.

Nezaket ziyareti ile birlikte Saadet Partisi’nin AKP’ye yönelik eleştirilerine bir sınırlama getirilmek için nabız yoklanmışsa bilinmeli ki, partimiz yanlışları gür sesi ile açık açık söylemeye ve bunların çözüm yollarını da bangır bangır bağırmaya devam eder. Yetki sahibi olursa nasıl bir siyaset takip edeceğini de satır satır deklere eder.

Ayrıca AKP’nin yanında bir ittifak için nabız yoklanmışsa da, SP’nin çok basit ve anlaşılması kolay beklentileri vardır.

Mesela neler mi?

İttifak görüşmelerinin olabilmesi için bugüne kadar batı yönüne, onurumuz çiğnenircesine teveccühlerin yanlış olduğu, hata yapıldığı deklere edilip, ait olduğumuz yöne dönülmesi niyetlerinin açığa vurulmasını bizahmet bekler.

AB ülkeleri ile iyi ilişkilerin süreceğini, ama AB gibi bir hedefinin olmadığını, asıl hedefin Türkiye’nin liderliğinde mazlumlarla beraberliği olduğu zahmet olmazsa açıklanmalıdır.

Ekonomide kaynak israfına son verileceği, her yönüyle tasarruf tedbirlerinin alınacağı, yerli kaynakların harekete geçirileceği lütfen deklere edilmeli.

Denetlenemez tek adam rejiminin islah edileceği niyeti açıkça ortaya konulmalı.

Gençleri, aile bağlarını, millet bütünlüğünü zedeleyen başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere her türlü mevzuatın hiç vakit kaybetmeden düzeltileceği niyetleri inandırıcı bir şekilde ortaya konma zahmetine girilmelidir.

Bunlar birkaç misal.

İttifak görüşmesi ancak böyle olabilir.

Yoksa bir ziyarette emir komutayı andırır ittifak teklifleri bundan önce de yapıldı ve cevaplar alındı, yine alınır.

50 yıllık “asil duruş” sahibi olan Saadet Partisi değil, Türkiye’yi bu karanlığa sokan teklif sahipleri değişmeli, zahmet olmazsa.

Sayın Cumhurbaşkanı, Saadet Partisi YİK Başkanı’na bir nezaket ziyaretinde bulunmuş.

Hoş gelmiş, safalar getirmiş…

BİRLİK OLMA ZAMANIDIR

Temel kaide bütün olmak, kitap okutup,

Ayrıştırmak yıkımdır, bu kutup, o kutup!