**Tek kişi bile olsa alınan kararların arkasında durulmaması, sık sık karar değiştirilmesi! 

**Sömürgeci batılıların verdikleri sözlerde durmayacağı gerçeğinin bilinmemesi! 

İşte bu ana sebepler dolayısıyla aleyhimize işleyen NATO ilişkilerinden bir iki örnek: 

*İslam düşmanı Rasmussen’i  

a)Yaptıkları islam düşmanlığından dolayı özür dileyecek, 

b) NATO yönetiminde size de görev vereceğiz,  

Diye tutulmayacak olan bu kuru sözleri sahi sanıp NATO genel sekreteri seçtirdiler, bağrımıza bastırdılar. Hem de iki dönem üst üste. 

*İsrail-İran gerginliğinde İran’ın atabileceği füzeleri önlemek üzere topraklarımıza patriot bataryaları yerleştirdiler. Önce AKP mırın kırın ettiyse de razı oldu. 

*Yine o gerilimde İran’ı ve bizi de gözetlemek üzere Kürecik tesisleri monte edildi. Önce AKP mırın kırın ettiyse de, buna da razı oldu. 

*Afganistan’a askeri birlik göndermemiz istenmişti. Gönderilmişşti. Bu birliğimize suç ve zulüm makinası haline gelen ABD-NATO askerlerini koruma görevi verdiler. Maalesef 20 yıla yakın bu görevi şerefli askerlerimize yaptırdılar. 

*Libya’yı vurmaya giden NATO güçlerine donanma desteği verdirdiler. Hem de “Libyanın, Libyalılara ait olduğunu tespit ve tescil edeceğiz” kandırmacası ile. Kaddafi ve onbinlerce Libyalının öldürülme suçuna Türkiye’yi de ortak etmiş oldular. 

*Libya’da Kaddafi’yi linç eden isyancılara AKP iktidarının bavullar dolusu para göndermesini sağladılar. 

*Suriye’de ve Kuzey Irak’ta teröristlerin elinde NATO silahları bulunduğu halde AKP bu işin peşine ciddi olarak düşmedi. 

*Bazı NATO tatbikatlarında gerçek atışların hedef tahtasına Recep Tayyip Erdoğan posterleri yerleştirildi. AKP iktidarı kuru kınamalarla bu vahim olayı geçiştirdi. 

*Geçen ay Madrit zirvesinde kuzey Avrupa ülkelerinin NATO’ya alınması konusunda veto kararının arkasında durulmadı. Kuru vaatlerle bu karar kaldırıldı. Bu ülkeler de hemen açıklama yapıp “Erdoğan engelini aştık” diye sevinçli açıklamalar yaptılar! 

İstişaresiz kararlar alınması! 

Alınan kararların arkasında durulmaması! 

Tek kişinin yanılgıları! 

Batılı sömürgecilere asla güvenilmemesi gerektiğinin bilinmemesi! 

NETİCE OLARAK NATO’NUN HEP ALEYHİMİZE İŞLEYEN UYGULAMALARI! 

Kimi kime şikayet edelim ki? 

Ekrem Şama 

01.07.2022