Türkiye'nin kötü yönetildiğini sağır sultanlar bile biliyor.
Sebebi açıkça belli oldu.
Yeni sistemde tepede Cumhurbaşkanımız var.
Aşağıda ise kurumlar var.
Kurumlar Cumhurbaşkanı'na gerekli bilgileri verirler, o da talimatlarla ülkeyi yönetir.
Artık açıkça belli olmuştur ki, kurumlar Sayın Cumhurbaşkanımıza doğru ve zamanında bilgi vermiyorlar. Yanlış bilgi veriyorlar, o da yanlış talimatlar veriyor haliyle. Böylece kötü yönetim şekli ortaya çıkıyor.
Bunda Cumhurbaşkanımızın büyük bir vebali yok.
Kurumların yanlış bilgi verdiğine bir iki örnek verelim:
Devlet Kurumu olan TRT ekranlarına terörist başını çıkarmak için müsade ister ama bu herifi na şerifin kırmızı bültenle aranmakta olduğunu saklar. Cumhurbaşkanı da bu masum herifin TRT'ye çıkması talimatını verir.
Türkiye'nin gidişatını rakamsal verilerle belirleyip Cumhurbaşkanı'na bildirmekle yükümlü olan TÜİK, gerçek rakamları çarpıtarak ekonominin uçtuğu izlenimi doğuracak şekilde bildirir, Cumhurbaşkanı da uçuyoruz sanıp ona göre talimatlar verir.
Ekonomi izleme kurumları üç beş gün içinde yüzde 40'lara varan altın ve döviz fiyat artışlarını yanlış aksettirir. Cumhurbaşkanı da haliyle halka bilgi verirken "Bu fiyatların artması veya düşmesi günlük olağan şeylerdir, endişeye gerek yoktur" deyiverir.
Yahu, Merkez Bankası bile yanlış bilgi verirse Cumhurbaşkanı ne yapsın?
Merkez Bankasındaki rezervler bile Cumhurbaşkanına 105 Milyar dolar diye bildirilmiş. Sonra bunun 90 olduğu açıklanmış. Bunun da doğruluğundan haliyle herkes şüpheye düşüyor.
Sonuç olarak Türkiye kötü yönetiliyor ama bunun sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanımız olamaz!
Tamamen kurumların maksatlı olarak Cumhuırbaşkanımızı yanıltması olayı vardır!

Bilen de bilmeyen de ahkam kesiyor!