Bundan takribi 35 yıl önce Bulgaristan, soydaşlarımıza dayatmalar yapmış, kabul etmeyenleri Türkiye’ye göndermişti. O zaman Milli Görüş Gömleği sırtında olan İl Başkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan sert tepkiler göstermişti. Çünkü Bulgaristan soydaş ve dindaşlarımızı oradan sürgün etmekle bir nevi asimile işlemi uyguluyor, 600 yıllık topraklarımızdan esamimizi silmeye yelteniyordu.

Aynı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan veya Cumhurbaşkanı iken Irak ve Suriye’den ülkemize akın eden milyonlarca mülteci karşısında aynı tutumu neden sergileyemedi?

Bir defa İsrail güdümündeki Amerika, BOP projesi çerçevesinde, AKP iktidarının da desteklediği, Irak ve Suriye’yi karıştırıp işgal ve iç savaş çıkarmaya kalkıştıklarında, bunun hem soykırıma, hem yağmaya hem de insanların bizim topraklarımıza sığınmasına sebep olacağını neden anlayamadı? Başta Milli Görüş lideri Erbakan Hocamızın uyarıları, onun vefatından sonra da yetkililerin uyarı, tavsiye ve eleştirilerine neden kulak tıkayıp kendi bildiği ve yanlışlığı “iki kere iki dört eder” kadar kesin olan politikaları tercih etti? Komşularla müzakere ederek çözüm yolları bulacağına, neden Amerika ve batının dayatmalarına boyun eğerek bu iki ülkenin işgaline göz yumup destek oldu?

Çünkü BOP bunu gerektiriyordu. Yani İslam ülkelerinin sadece işgal edilip, sömürülüp, katliam yapılmasını değil, aynı zamanda sağ kalanların da vatanlarından sürülüp uzaklaştırılmasını gerektiriyordu. Çünkü buralar boş olarak sözde Büyük İsrail'e sunulmalıydı.

Recep Tayyip Erdoğan batının bu mültecileri neden kabul etmeyip, birkaç milyar dolar karşılığında bizim topraklarımızda “muhacir” statüsü ile kalmalarını istediğinin sırlarını anlayamadı? Çünkü muhacirlerin derdine ortak olmak yerine, her dayatmalarını kabul etmeye hazır bir iktidarı bulmuşlardı.

Aynı Recep Tayyip Erdoğan, bu milyonlarca muhacirin geri gönderilmesinin mümkün olmadığını gördüğünde, sınırlarımıza paralel olarak 35 km. derinliğinde koridor şeklinde bir güveli bölge kurulmasını ve mültecilerin burada iskân edilmesini önerdiğinde, ABD, Rusya ve batının buna neden yanaşmadığını anlayamadı mı? Askerimize fiilen bu güvenli bölgenin gerçekleştirilmesi için “kesin emir” veren Recep Tayyip Erdoğan, askerimizin önünün neden bu güçlerce tehdit, şantaj ve korkutmalarla kesildiğini anlayamamış olabilir mi?

Şimdi Suriye yönetimi bu mültecilerin yurtlarına dönmesini istiyor, bekliyor, Recep Tayyip Erdoğan neden buna yanaşmıyor? Çünkü bu insanların Suriye yönetimince cezalandırılacağı tehlikesi ile korkutuluyor. Eminiz ki bu korkuyu körükleyen yine ABD, Rusya ve batıdır. Çünkü onların yurdumuzda kalmasını baştan beri BOP çerçevesinde planlayan bunlardı.

Peki çözüm nedir?

Çözüm en başından beri olduğu gibi yine batılı güçleri bu işe karıştırmadan, Suriye ve diğer komşu devletlerle masaya oturmak. Yabancı devletleri bu işe karıştırırsanız yük bizim sırtımızda kalmakla yetinilmez, BOP’un bizim topraklarımızdaki planları da devreye girip hızlandırılır.

Peki bu aşamada Suriye ile ne görüşülebilir?

Yurdumuzda bulunan mültecilerin, belli bir süre bu iltica eylemlerinden dolayı haklarında yasal işlem yapılamayacağı konusu enine boyuna görüşülüp esaslara bağlanabilir. Bunun için de Suriye ile her kademede ilişkiler kurulması gerekir. “Kurmayız, konuşmayız, görüşmeyiz” kör inadının, başta ABD, Rusya ve batının işine geldiğini, bu fikrin de aslında bunların telkiniyle oluşturulup aldatılarak bizimkilere empoze edildiğini artık görelim.

Hiç olmazsa bu safhada bu oyunu bozalım.

Yoksa hamasi nutuklarla “muhacir-ensar” yakıştırmalarıyla batının telkinlerine uyarsak okkanın altında kalacağımız kesindir.

HESAPLARI BUDUR:

Müslümanlar zorla ülkelerinden,

Türkiye’ye sığınıp boşalacaklar;

Yürürlükteki BOP ilkelerinden,

Siyonistler buraları boş alacaklar!

Ekrem Şama