Başkan CEBELOĞLU; Gençlik bir insan hayatında yaşanan en haraketli ve aktif zamandır. Hiçbir cinsiyet ayrımı olmaksızın her genç bireyin idealleri, hedefleri ve ileriye dönük planları bu dönemlerde hazırlanan zemin üzerine oluşmaktadır. Bazılarının yakın geçmişte yaşadığı, bazılarından çok çok uzakta kalmış, bazıları için ise henüz yaşanmakta olan bu güzel yıllar, hafızalarda hep hareketli, hızlı ve doyulmayan yıllar olarak hatırlanır. Öyle ki gençlik, kanının kaynadığı, yüreğinin kıpırdandığı, duygularının yoğunlaştığı ve heyecanının doruğa çıktığı "arayış ve çatışmalarla" geçen hareketli bir çağ olmakla birlikte, bilinçli ve sorumluluk sahibi olmaları şartıyla, her millet için siyasi, toplumsal, ailevi, dini ve daha birçok açıdan önemli bir potansiyel önemli bir kuvvet ve önemli bir değer anlamına gelir. Gençlik demek Devlet demek, Toplum demektir. Çünkü gençlik, ekonomik iş gücü, beyin gücü, askeri güç, toplumsal değişim aktörü ve ulusal her tür mirası, geleceğe taşıyabilmek demektir. Tarih, zinde ve iyi yetiştirilmiş genç nesillerin, toplum ve devletlerin kaderlerinde nasılda büyük değişmelere yol açtığının örnekleriyle doludur. Bundan dolayıdır ki “Bana gençlerinizi gösterin, size geleceğinizi söyleyeyim” denilmiştir.


Ama günümüz çağında gençler çerisinde kutuplaşma, ayrıştırma ve ötekileştirmeye sebebiyet
verilmektedir. Halbuki bir ülkenin geleceği, itibarı, toplumda ki gücü, yaşlılık döneminde ki sigortası ve iş gücü olan bu nesil neden bu kadar kırılıp dökülüyor?


Düşünme ve öğrenme yetisinin en verimli, eğitimin ve ahlakın en etkili olduğu bu dönemde neden yalnız bırakılıyor? Neden kendi yaşamış oldukları şehirlerden göç etmek mecburiyetinde bırakılıyorlar?


Bugün Elazığ sokaklarında her adım başı gördüğünüz gençlerden o kadar samimi ve içten itiraflar geliyor ki! O kadar aklı başında ve çözüm odaklı düşüncelere sahipler ki bunu görmeniz, duymanız ve bilmeniz için onların içinde yaşıyor olmanız gerekir. Ama hepsinin ortak noktası “ özgürlük, adalet, eğitim, liyakat, işsizlik ve ötekileştirme” Bugün Kovancılar ilçesinde yurtdışına gitmek için 300’ü aşkın pasaport ve vize başvurusu var. Bunların yarısına yakını gittiği ve kalanlarda gitmek için hali hazırda beklediğini görüyoruz. Bu sadece bir ilçe rakamları, bunu bir merkez olarak düşündüğümüzde çok daha korkunç sayılar ortaya çıkmaktadır. Bu durum apaçık ortada ve bir ikbal arayışı göçü….
 

Şartlar ne olursa olsun gençler hak ettikleri değeri bulacak ve kendi benliklerini kazanacaklar.
Geleceklerini sağlam temellerde kurmaları için, yarınlarını bilgi ve teknolojiyle donatmaları için, özgürce düşünmeleri ve düşündüklerini uygulamaları için, idealleri ve hedeflerine ulaşmaları için bizler her zaman genç kardeşlerimizin yanındayız.