Türk sancağı uğruna canını seve seve feda etmek istediğini dile getiren öğrencilerden birinin tarafıma mektubu:

''15.07.2016 da gerçekleşen darbe girişimi sonrasında çıkarılan KHK’lar ile askeri okulların kapatılmasından sonra hayalleri yarıda kalmış binlerce askeri öğrenciden sadece biriyim. Hakkımızda hiçbir güvenlik soruşturması yapılmadan apar topar kapnın önüne koyulduk. Devlet büyüklerimiz hak kaybı yaşamatmadık deselerde hepimizin hayallerinin ellerinden alınması en büyük hak kaybımızdır. Biz Aşık olduğumuz mesleğimizi yapamıyoruz. İstediğimiz sadece güvenlik soruşturması yapılması. Aramızda suçu olan varsa suçunu çeksin hepimiz öyle isteriz ama temiz olanlar kurunun yanında yaş misali yanmasın. Bizler askeri terbiye almış insanlarız. Sivil hayatta zorlanıyoruz, iş bulamıyoruz. Sicillerimizde KHK lı yazdığından dolayı iş bulamıyoruz. Küçük yerlerde yaşayanlarımıza karşı halk tepkili yaklaşıyor. Ben sizin suçsuz olduğunuzu biliyorum ama devleti karşıma almak istemiyorum yada devlet yaptıysa doğrudur bizim teröristler ile işimiz olmaz diyen bir sürü insan çıkıyor karşımıza. Oysa ki biz şerefi namusu üzerine bu ülke için seve seve hayatını feda etmeye yemin eden askerleriz.

İçimizde şehit gazi çocukları var babaları yıllar önce bu vatan bölünmesin al bayrak dalgalanmaya devam etsin diye şehit olan kolunu bacağını kaybeden kahramanların çocukları…


Sırf bu durumlar yüzünden intihar eden,hastalanan arkadaşlarımız var. Suçsuz olduğunu bildiği halde insanların tepkilerinden dolayı dışarı çıkamayan hayata küsen insanlar var. Acaba yarın çağırırlar mı? ya da her an arayabilirler diye telefon başında uyuyan yanından ayırmayan adresini bile değiştirmeyen insanlar var.


Devlet büyüklerimizden bu konu ile ilgili düzenleme bekliyoruz. Fazlasını değil emek kokan rütbelerimizi üniformalarımızı istiyoruz.Soruşturma istiyoruz.
Bizde artık diğer insanlar gibi yeni güne mutlu uyanmayı güzel haberler almayı sevdiğimiz aşık olduğumuz mesleği yapıp uğruna ölmeye yemin ettiğimiz vatanımız milletimiz ve şanlı bayrağımız için üniformlarımız ile hizmet etmek istiyoruz…''

Güvenlik Politikaları Uzmanı Hamza GÜR