FASİKÜL   5  İRADE  ÇEMBERİ

  İrade rasyonel bir ifade ile şekillenen ve sorumluluğu baz alan en temel kavramdır. İradenin var olması demek sorumluluğumuzun farkına varmak anlamına gelir..

Çünkü; iradesine sahip çıkan bir insanda zor ile mücadeleyi yapar. İnsanlık tarihine bakıldığı zaman kişinin başarılı ve iradeli olmasının şansa bağlı olmadığını anlıyoruz çünkü; başarı çalışarak elde edilen ve sebatkarlığı ele alarak yapılan bir ideolojidir..

Mezkûr bir mazbut başarının toplu olmasını sağlar yani düşmanlığı çok olan müstebit asepsi bir varlığı yok etmek düşmanın en temel amaçlarındandır. Çünkü ; düşmanı olan bir işin ardında somut gerçekçilik ve radikal hayat aşamaları mevcuttur. Düşman iradeli olan insanı yontmak için elinden geleni yapar ama onun elde ettiği tek şey beyhude kavlidir.. 

İrade ise bilgeliğin ötesinde bir mevzunun aşama aşama hayata geçirilmesi ile olur ok- yay- hedef kanunlarının vaki olması bütün ekseriyeti ele alan bir güç kontrolüdür yapılan bu istila herşeyi ile olan bir düzen de  farkındalık metodunu ortaya koyar..

Uygar toplum düzeyinde var olan ve çok çalışarak yapılan dünyanın içinde müdrik olmak bilgeliği dinlemeyi açan toplumları ele alır iyi bir konuşmacı olmak iyi bir dinleyici olmaktan geçer buda iradeye bağlıdır aslında herkes soruyor konuşmanın irade ile ne ilgisi vardır tatbikî evet vardır diyoruz..

Çünkü; kişinin iyi bir diyolog kurması o kişinin daha iyi konuşmasını ve etki ile dinlemeyi öğrenmesine bağlıdır mesela kişinin epilepsi hastası olduğunu düşünün bunların % 25 i gerçekçiliğe % 25 i enfeksiyona % 50’si ise strese bağlı alarak yapılır yani stresin kışkırtması ile meydana gelen stres aslında kişinin nörolojik olarak beyninde oluşan afazi ile kendisini tebarüz eder..

Gösterilen bu bilginin soyutluğa yer olmadığı bir gerçektir mesela nöroloji nörofizyoloji,ıntraoperatif noromonitörleme ile oluşan sinir hücrelerinin hasar görmesi ile meydana gelir..

Oluşan bu yapı ile bir çok gerçekçiliği ele aldığı doğru bir olgudur nörologlar insan beyninin düşüncelerini ve hızını ele almak için yaptığı çalışmaları  ile tenvir ederek ışık hızı ve ses hızının üzerinde çalışmalar yapmıştır.yapılan bu çalışma sonrasında simülasyon olarak illüzyonsa harekete geçer bir çok düşünce ve fikir ayrımı yapan insanlarda bile fazla olarak atfedilen bu biçim zamanla harekete geçiyor. Tıpkı bir antrenman koşucusu gibi düşünebiliriz dk ile yarışan ve yaptığı çalışmaları bir çok kişiye izhar  eden bir yapı birimi gibi düşünelim yılda 160 km hızla gelişen havalı tabanca mermisini ikiye bölen en iyi kılıç ustası hızın ve ritüel metodoloji ile birlikte düşünebiliriz ya da welsh bunu müthiş bir hız oldugunu söylüyor “ start mesafe” çizgisinde ki kısa mesafe koşucusunu düşünün aynı şekilde Bruce Lee hızlı ve güçlüydü çünkü disiplinli ve eğilimliydi onu da diğer başarılı insanlar gibi başarılı kılan disiplin ve özverili çalışma sistemleridir..


 

Lt is a truve fact that it deals with many realities with this structure ne urologist have studied the speed of light and the speed of sound by illuminating the studies they have done to deal with the thoughts and speed of the human Brain with stability this work simulation is illusory as a multitude and carefully discriminating and even a large number of aseribed formants 


 

t.me/yoldava kanalımıza abone olabilirsiniz 

Yazarlık eğitimleri için iletişime geçebiliriz

www.arkaraf.com 

Selametle kalın sevgili okurlarım..