ŞÜPHESİZ İSLAM TEK DİNDİR

Allah’u teâlâ hz vermiş olduğu yegane dinimiz ve gerçek değer yalnızca İslamdır. Bir çok kişiler tarafından düşürtülmeye çalışan dinimiz kimsenin oyuncağı olmayacaktır. Belli bir anlaşmaya bağlı olmaksızın savunduğumuz uğruna bedel ödediğimiz din ve ibadet yalnızca Allah c.c hz olmalıdır..

Burada aslolan yaşayabilmenin ve kulluk bilincinin farkına varmak ile olur. Şu an günümüzde ,ülkemizde uygulanan algoritma bir çok durumu etkisi altına almış ve ümmet bilincini yok etmek için uğraştırılmış bir hedef olduğunu bizlere gösterdi..

İlk olarak yaratılış ve geçimi ele alan bu amaç sömürülmek ve dinler arası bir çok savaş’a meydan okuyan haller bütünüdür..

Kur’an-ı Kerim’de gösterildiği üzere İslam’ın lügat anlamı ram olmak, bağlanmak ve huzur içinde yaşamamız gerektiğini açıklar

Ayeti Kerim’de buyurulduğu gibi

“Ey insanlar şüphesiz ki ancak işte bu tevhid milleti ve İslam dini peygamberler arasında ihtilafsız tek bir ümmetin inancı olarak sizin dininizdir rabbinizde ancak benim öyleyse bir tek bana ibadet edin”

Ayet’e göre ibadet etmemiz ve yönelmemiz gereken yalnızca Allah c.c olmalıdır lakin şuan mecraların bozgunluğunun yürüdüğü bir çağdayız maalesef insanlar insanları anlamaz ve beyhude fikirleri ile daha dinden haberdar olmayan bir minvalde okuduklarını zannederler .Alim olup belli bir zaman sonra bidatçı olmuş bir çok insanı etkisine almıştır.Putlaştırılmış oldukları bu anlamsız çalışma kendilerince Allah’tan başka bir yaratıcının olduğunu iddia eden aynı zamanda ne iddia ettiğini bilmeyen kaba softa insanların oyuncağı haline gelmişti..

Put = Allah’tan başka şeyleri zirvesine sevmenin ve yapmanın en anlamsız inkılabıdır..

Put = gerçek bir yaratıcının olduğuna inanıp Allah’ı yok saymanın hezeyanlığıdır..

Putlar putlaştırılmış olarak yaşatılan bu iş olmamalı tek yaratıcı ve ibadet edilmesi gereken Allah c.c’dür..

Şuan anlamak zorlaşmış sanal alemde atıp tutan milletin kafasını kurcalayan lafta alim gibi geçinen ve ülkeler arası bir çok dayatmayı topluma maruz bırakan akıl yoksunu insanlar yetişmekte putlaştırılmış olmak acı veriyor olsa gerek demem o ki bilmedikleri mevzular hakkında konuşmayı çok seviyor bu millet..

Ya kardeşim sen putlaşmak nedir bilirmisin.? Ya da böyle sahte hocaların içinde alim kalabilmek nedir bilirmisin buradaki alim hakkıyla amil ve ilminde alîm olandır.Alîm bilendir Arif hissedendir bilakis sezgisi güçlü olandır..

“Hakikat semenderi içinde yanan bir ateş gel topla alev aldı putların nesli putperes''

Var olan bu olgunun teizm adı altında duygu ve düşüncelerden alan Allah’ın varlığını kabul etmekle beraber efendimizin varlığı hakkında şüphe duyan ve belli ölçüleri inkar ederek oluşturdukları felsefecilik akımı putlaştırılmış sendromdur..

Panteizm onlara burada bir çok tanrı varmışcasına ele alınan cares,mıtra ,Thor ,zevs, şeth,göktengert ,awonawılona,tıanshen ,krışna diye bir çok tanrı varmışcasına meydan okumaları ve aralarından tek bir yaratıcının olduğunun farkına varmamaları acı bir gerçektir..

Tek din islamdır ve tek olan Allah c.c’dür

Soruyorum hangi insan insan yaratabilir peki ya hangi insan kendini doğurup öldürebilir peki ya hangi insan pek yücedir ya da hangi güce kuvvete sahiptir..

Bilsin ki acizsin muhtaçsın hani diyor ya Necip fazıl idrakin aczini idrak idrakin ta kendisidir.Acziyetin ifadesisin örnek verilen belli kavramlar ve İp vardır bunlar dinimizce hesaplamış usulübüne göre dizayn edilmiştir.Mesela 7 sayısının var olması dünyanın 6 günde yaratılması ve bir yaratıcının olmasıdır bunu anlatmamın sebebi ise felsefe ve düşünce açısından 7 sayısının hikmetlerindendir..

Bakın burada entersan bir şeyde vardır ki 1 haftanın 7 günden oluşması ve secdelerin 7 rakamı ile tahakkuk etmesine bağlı olmakla secde ederken 7 uzvun Allah c.c için inlemeside dikkat çekicidir...

2 diz + 2 avuç içleri + 2 ayak ucu + tek alın

Dinimizde 7 önemli mertebededir var olan ve var olacak olanları en hakiki olanı ile anlatan şekildir. Geçmişten günümüze gelen ve hakikati yegane manası ile anlatan asıl yaratıcının bir tane olduğunu gösteren 7 minvale tariflere sığmayacak kadar eşsiz olduğunu görüyoruz..

Nebe 12/ sizin üstünüze sapasağlam yedi gök bina ettik

Bakara 29/ sizin için yerde olanların tümünü yaratan o’dur sonra göğe yönelip istiva edip onları yedi gök olarak düzenleyen o’dur ve her şeyi bilendir

Hicr /And olsun sana çiftlerden yediği ve büyük kuran’ı verdik

Mûminun / “deki ; yedi göğün rabbi ve büyük arş’ın rabbi kimdir ?”

Senden başka bilmiyorum kelime Allah azze ve Celle

Senden başka bilmiyorum kelime Allah azze ve Celle

Senden başka bilmiyorum kelime Allah azze ve Celle

Ayşenur TOKSÖZ