DOKUZ KUYRUKLU TİLKİ

Dünyanın var oluşundan itibaren epikürleşme sevdasından vazgeçebilirlerse bu Osmanlı torunları biraz daha rahat olacak 13.yy Anadolu’ya çeşitli işgaller yapıldı tabi o yıllarda modernizm büyük bir işgal altındaydı kötülükse kötülük diyerek mücadele ettiler cezairde müslüman katliamı vardı Bosna Hersekte kadınları diri diri toprağa gömdüler tecavüzün son raddesini yaşamış kadınlar vardı,masum çocukların sesleri geliyordu ve bir ses bomba sesi oryantalistler insanlığa meydan okuyordu..bir tarafta meydana gelemeyen afgani celalledin misyonerlerin direği ve din düşmanıdır..

İngiltere'de çörçil ise denizleri geçeriz ve çayı içeriz demişti denizleri geçemezsiniz o çay zehir olur....

Hedef hedef ve zaman boyutunda 1.oyunları tasavvufu yok etmekti amaç sağlam bir bozguncunun zehiriydi bir şeyin bâtınını bozunca zahirinide bozmak istiyorlar mesela kitap kapatır ama okumaya başlayınca bir hareket durumu vardır zira bir şeyi ortadan kaldırmak için meyus kötü örnekler vermek lazımdır genel olarak gerçek ile insanlara bu işlem anlatılmaz din konuşuluyor ama dindarlaşılmıyor müslümanın kafirle en büyük savaşı cihattır..

Şeri olarak ve dini olarak ilimler ikiye ayrılır aslı ilim -ferdi ilimin dayanağıdır bunların temeli kuran ve sünnettir zira bizler Kur’an’ı ve sünneti birbirinden ayıramayız..

Ferd- i ilimle en büyük rütbe itikattır kuran’ın tefsiri ise sünnettir ameli hükümler farklıdır itikadi hükümler farklıdır..

Tasavvufta dinin esasıdır diyerek tamamen seriate gizlice omuz çevirirler işte bunlarda büyük yanılgıdadırlar tasavvuftan başka ilimlerde başka kitaplar farklı düşünceler apayrı mesela mutluluk farklı eğlence farklıdır komedi izlemek eğlencedir okumak kavramı başka bilmecedir ilimdir lakin farklıdır kavramları çok karıştırıyoruz..!

İnsanların ortaklaşa bir fikirde buluşmaları zaten bizimde bu beklentide olmadığımız kesindir.Burada ilim vardır birde ilmin hocası vardır idareciler ah idareciler idare edemeyen ve birde ilim hocalarıdır bizim onlardan istediğimiz şey dini hakkıyla anlatmalarıdır dinleşmekten çıkan sansürleşmiş güya dini anlatıyorum diye geçinen hocalar ahlak yoksunu aranızdan bazıları kime bağlısınız dedikleri zaman da ise etiketleri sağlam “Mahmut efendi” diyorlar işte orada durun siz Mahmut efendi hz medreselerini yürütüyor dedikodu yapıyorsanız kurs yarıştırma talebe sayıları ve hesaplarla uğraşıyorsanız gerçek hoca olamazsınız tenzih ederim istisnalar kaideyi bozmaz lakin Mahmut efendi hz ismini kolay kolay ağzına alamazsın işte bu bahsettiğim kategorinin içindeysen mümkün değil gerçek hocaların derdi davaları insan ya da kurs yarıştırmak değil bakın işte bu noktada batılılardan hiç bir farkınız kalmıyor..

Bu mevzu ile ilgili 150 tane makale yazdım hâlâ da yazacağım ama anlamıyorsunuz ya da okumuyorsunuz bunları neden mi dile getiriyoruz ilk önce ne yaptığımızın farkında olalım ve ona göre konuşalım diye..

Bir tarafta dine taaruz var bir tarafta ise dinin içinde dini yaşamayanlar sadece bir kaç tebrik uğruna dinden uzaklaşmış bunun madde boyutunu hesap edenler var..

Tasavvufu tarikatı inkar edenler var mezhepleri yok sayanlar var bu tarafta medrese okuyan okuduğu ilimle kendisini alim sananlar var tefsir okuyorlar alim oluyorlar güya bayram hocamız diyor ki ; Fahreddin razi tefsirini okumayan ben tefsir okudum demesin..

En başından itibaren zikredilen ve asıl projeleri Müslümanlığı bölmek olan misyonlar fena mücadele ettiler söyledikleri gibi ilk tasavvufu aldılar ardından çörçilin dediği gibi kuranı yok etmek istediler fikir adamlarını düşünen ve yazan insanları yok etmek istediler insanlığın yetişmemesi için çok geniş çaplı çalışmalar hazırladılar çünkü müslümanın tohumu ile yazar ve düşünürler bir çok insanı etkileyebilirdi menfi şeytanlık yapanlar ortadaydı..

Medreselerde eğitimler devam etti bazı farklılıklar oldu bu sefer orada ilim okuyan talebeler özgüvensiz olarak yetiştiler ,bildiler ama susmak zorunda kaldılar adeta onlar bu asrın sahabeleri o asırdaki sahabeler susturuldu..

Misyonlar ile medyaların takip çarkı haline gelmiş ve insanların dikkatini çekmeye yön tutan ne varsa hepsi o anevrizmanın arkasında durdu biri de çıkıp demedi ki kim neden ne yapıyor sadece başkalarının kapısında oturan menfi ve galaksileri meyus kokan nesli körelmeye mahkum yetiştirenler ya da yetişenler neden hiç kendine bakmadı zira burada bizim savaşımız şahıslarla değil dava niteliğinde olmalıdır simsörlük yapanlara bir taarruzdur burada oluşumuz bir daha düşünelim ona göre uyuyalım bir daha düşünelim ona göre okuyalım bir daha düşünelim ve bu nesli kaba softa hamlara bırakmayalım..

1.inkar etmeyelim araştırıp bulalım

2.inkar etmeyelim arayıp batı dünyasını ve İslami metinleri okuyalım..

3.inkar etmeyelim fikir kitapları okuyalım

4.inkar etmeyelim hayal kuralım

5.inkar etmeyelim iyi bir eğitimci olalım

6.inkar etmeyelim medresede hoca isek ,ülkenin lideri isek hakka dikkat edelim ( bundan bütün insanlık sorumludur)

7.inkar etmeyelim başları hindi gibi havaya dikmeyelim

8.inkar etmeyelim Allah’ı tanıyalım

9.inkr etmeyelim dokuz kuyruklu tilkilere inkılabı bırakmayalım (İslam’i düşünce )

Liderlikleri ile ülkeleri bir arada tutacak olursak kültürel ve siyasi bağlamda ideolojileri ile fikirleri eylemleri aydınlaştırdığı halk ile duygusal bir bağ kuran etkin modeli geliştirmek için bir hedef doğrultusunda adım attığını zanneden liderler

Rusyada vlademir Putin ,japonyada şinzo abe ,kuzey Kore’de kim Jung -un ,Almanyada angel Merkel ,ABD ‘de Barack Obama ,Donald Trump derken siyasi alanda bulunan güya liderler..

Siyasilerin ideolojileri süreçleri belkide vizyonları ile lider yapmaya çalıştıkları stratejiler bir arada bulunurken birde iktidarın duygularını kullanarak insan harcama çabaları

Burada İngilizcenin temeliyle emotin kavramı yer almaktadır.Duyguları bağları ifade eder kökeni Latincede “movere”den gelmektedir.Başka bir izah ile harekete eyleme geçmek anlamına gelen bir ve birden fazla ilişkilerin bağların temeli için kullanılır zayıflık ve güçlüğü temsil eder zayıf bir alt yapısı olan lider liderlikten çıkar onu lider olarak adlandırmak için belli konularda halk ile bağının hulâsa da zikrettiğimiz gibi müstahkem olması gerekir ama ne yazık ki bu durumdayız..

Mevzuyu biraz daha açalım

750.000 alkolik insan mevcuddur,bunlar içmeden yaşayamaz ve çalışamazlar

5.000.000 kişi alkoliğin sınırına dayanmış bulunmaktadır..

1989 yılında eroinden ölen gençlerin sayısı 20.000’dir geride kendilerine ancak iki sene yaşama şansı tanınan 80.000 eroinman daha vardır..

3 milyon erkek alkolizm sonucu iktidarsızlık illetine yakalanmıştır bunları durduracak olanlar liderler mi ya da liderseler neden aksini yapıyorlar..

Uzun bir araştırma sonucu en önemli liderler buna dikkat etmelidir

•Dürüst konuşmalıdır -isra 28

•zarifce konuşmalıdır -isra 23

• yalansız konuşmalıdır -Hac 30

•Doğru konuşmalıdır -Ahzap 70

Bakın ne diyor dürüst konuşmalıdır zarifçe yalansız ve doğru