ZÜBDE-İ  ALEM  

İnsanoğlunun yaratılışını tek bir bünyede izah etmek ve alemin özü çekirdeği ,tohumu olan insanın var oluşunu anlatan alem ve alemler ötesinde ki mevzular.. 

Zübde-i tohumu olan kök alemine yolculuk yapmış ve bir kadro içinde mücerredlenmiş kendi aleminde birçok alemin yegane gayesi olmuş ve şiiri keşfetmiştir şiiri keşfeden bu  ruhlaşmış ihata zihnin ve ölmüş kalplerin anahtarıdır.. 

Çünkü şiirde ruh vardır körleşmiş ve zübde-i kaybetmiş hiçbir liyakat şiir denemelerinin  içinde bulunan metne bile giremez ne zaman ki bedbaht ve similasyon mevzulardan ayrılırsa işte şiir şuur ve ruh bir arada bulunacaktır.. 

Şuurun var olması demek şiiri yazan müellifin ufkunun ve terennümünün  kuvvetli bir ruh ile ihata edeceğini gösterir.. 

Şiirdeki ruhun topyekûnu ile oluşması kadronun cevherini gitgide ölçüde oluşturur ölçüde oluşturulan bu cemiyetin manası yüklü yaprakları müdahalecilik insifiyetinden ziyade ruhçuluk savaşıdır kalkar eğilir bir Hadise’nin kutbu’na bağlanmak ise ferdi bir ihtiyaçtır.. 

Ferdi olarak şiircilik şuurculuk ruhunu yakalamak ve öz manaya inmek ise hokkabazın işi değil hokkayı kullanabilenin işidir.. 

Umumi akideleri ele almış ve şiir toplumunun çakıl taşlarını anlatan Avaz Avaz intikam havasının anayasasını süren mutlak ve Cevheri bir aleme intikal eden aynı zamanda o alemden ruhun yekûnunu alt üst etmeye çalışanlara yapılan taarruzdur.. 

İşte bu noktada ortaya çıkan sanatçılıktır  tabii bu sanatçılığın bir radikal tarafı bir de sahtecilik yanı vardır sahtecilik yanında yapılan sanattan ziyade sanatçının çevreden topladığı umdeleri ile meydana gelip oradan insanlara kendisini hakikat olarak göstermeye çalışmasına bağlıydı bizim için değil kendi sahte ve saptırıcı fikirlerin gün yüzüne gelip o fikirleri parlatmaya çalışmasına bağlı bulunan sahtecilikten prim alan ve sadece kendini düşünen mankurt pestenkerani konuşan tevekkecilerin  yaptıkları tecessüstür.. 

Onlar kendi çaplarında bir macera oyunu oynamak isterler ve ön planda olmaktan zevk duyarlar ön planda olmak istedikleri ortam yalancı ve müstehzi ortamlarının eğlencesi haline gelmişti yapılan birimde ise işleri kolaylaştırmayı değil zorlaştırmayı seçerler.. 

Günümüz coğrafyasına bakarsak insanlık değil ölmüş ruhları donmuş insanlık yetişiyor maalesef senaryolarıyla insanların dünyalarını karıştırıp her şeyi hiç bir şey yokmuş ve olmamış gibi gösteren olayları cilalatmayı parlatmayı seven hayatı alt üst eden müstehcen şeyleri normalleştirmen vizyona sahip ve üstün körü yaşayan insanlık.. 

Tarihinden dilinden ilminden davasının farkında olmayan insanlık fikirleri bitirmiş fikretmekten yoksun insanlık eğer sen bunlara sahip çıkmazsan birileri bu senin sahip çıkamadıklarının bombasını bütün millete ödetir.. 

Farkında ol farklı ol aynı davanın içinde fark et farkındalık sahibi ol.. 

Ellerini kafanın arkasında koy düşün mücadele et farkında ol.. 

Birileri uyurken ayağa kalk uykunu kaçıranların farkında ol.. 

Asaletli asaletli yürü seni devirmek isteyenlerin farkında ol.. 

Yaptığın işi yarım yamalak yapma yaptığın işin farkında ol.. 

•••Ayşenur TOKSÖZ•••