İNTİZARIMIZ

Cümle cümle çıkılan bu itiraz’ın dilekçesinin asıl adı intizarımdır. İntizar dememin sebebi ise yegane olan davanın tahakkuk etmesine bağlıdır. İntizar  lügatta beklemek için kullanılırken bizce bu bekleyişin lugattanda öte bir haykırış olduğu kesindir..

Hatta bir devrimdir Kesin olarak belirlenmiş sebebe ve sonuca bağlı olarak çıktığımız bu aziz yolda açılan kapıları nefse pirim vermeden ve İslami ölçüde yaşamaktan taviz vermemek adına çalıştığımız, yetiştiğimiz ve yetiştirdiğimiz gerekçesi sabittir..

Tasavvuf anlayışından bugüne gelen ve aynı zamanda şeriatı yaşamayı hedeflemeyen ve şeriatı sadece sureta olarak görenler çok büyük ziyandadırlar şeriatın iç kabuk kısmı bu işin fiziğimi yoksa kimyası mı  mevzuyu iyi kavrayalım bunları sadece kitaptan ezbere okumakla kalmayacağız..

Bilin neden mi çünkü; Tasavvuf cismani mekanı ve hayatı kalpten çıkartıp yerine ruhani olan mekanı yetiştirmek için üzerinde tefekkür edilmesi gereken bir yol olduğunun bilinmesi içindir.Seyr yolunda olan birinin sülük etmesi o kişinin yolda tasavvufta seyr-i sülük yaptığının göstergesidir..

Seyr hareket etme biçimidir.Bunu şekillendiren sülük ise ilerlemek yola gitmek,girmek ve deruhi olan ilme dalmakla olacağını gösterir bu ilme dalmak ise nefsi tezkiye,kalbi tasviye üzerinde çalışıldığını gösterir..

Tasavvufsuz,tarikatsız ve rabıtasız yol olmayacağı gibi rabıtasız 

Bilakis hayat rabıtadan ibarettir.Rabıtasız hayat olmaz ehlullahın çizgisi ve intisabı ile rabıta din belirleyicisidir..


 

Diyorlar ki Hoca hoca sen başka mevzu bilmezmisin derim ki onlara rabıtasız yol arayanların yolunu bilmem..

Bakın biz burada öyle beyhude lafıgüzaf konuşmuyoruz bu işte hem zahiri hemde batını bir mevzu var her şeyde olduğu gibi görünen hem de görünmeyen bir hal var..

Şu günlerde medya hayatına bakacak olursak kadınlara olan bakışlar adeta putlaşmış.Gençler ilim içinde değil tabi istisnalar kaideyi bozmaz lakin gün yüzünde ortalığı perişan eden müstemlekecilik kölecilik oyunu dediğimiz bir kavram var mankurt insanlar yetişiyor malesef..

İdare edilen değil idare eden olun yaptığınız işte ister doktor ol ister mühendis ol ister ayakkabıcı ol ama ne olursa ol verilen işe sahip çık menbaın müstahkem olsun  ağacın köküne zehir dökersen zehir olur bal dökersen bal gibi tatlı olur..

Bu mevzuyu iyi kavrayalım çünkü; bu yol ilimle gidiyor rabıtayla gidiyor eskilerden Allah dostları bile bile suç işlerlerdi hapse girmek için onlar öyle ince düşünürlerdi konuşuyoruz konuşuyoruz mevzumuz yine olduğu yere geliyor çünkü ; Bu rabıta mevzusu bitmez düşün ki  rabbimle hemhal iken çayın içine şeker düşüyor şekerle suyun arasında hararet meydana geliyor biri müdahale edince oraya dünya giriyor..

İşte burada dikkat etmemiz gerekmektedir.Din hudutlara dikkat etmeyi gerektirir bununla beraber önemli olan şeyde ilim alırken sadece kitaptan okumamak gerek ilmin alimi kitabı ve onu takip eden Hocadır.Şimdilerde batıda bu ideoloji sürüyor zihinler toksinle doluyor kalpler zehirleniyor adeta niyetler kafalar karışık bunlar neden bu karışıklıklar neden kadınlar neden faizler neden peki ya haklıymış gibi para taksimi yapıp kendilerince bir logo haline getirdikleri bu hırsızlık neden..

Lafımı çıkartarak tartarak ,çarparak bölerek ve her açıdan topluyorum ve intizarım var diyorum neden çünkü; bu bekleyişimiz boşuna değil Allah c.c ilmi verendir ve alimi sevendir çünkü ; ilmin sıfatı alimin sıfatıdır alime değer veren sevilir ilme değer verene Allah c.c değer verir tasavvuf ve rabıtai baz almamın yegane sebebi ise ilmin ruha insanlığa ve zehirlenmiş kalplerin ve kafaların arınması adınadır..


 

                      Ayşenur TOKSÖZ

“Neden kuran’ı araştırıp incelemezler yoksa kilitli mi beyinleri” ? / Muhammed suresi 24 /47