HEDONİZM VE EVLİLİKTE ALDATMACA 

Hedonizm kelimesi yunancadan gelen haz almak ve zevk içerisinde yaşamak demektir. Bunun temeli ise hazcılığa dayanmaktadır. Hedone ifade eden kelimeler iyi bir şey yaptığında haz verir kötü tarafı ise elemdir..

Mesela birine söz veriyorsun fakat o sözü içinden gelerek yapmıyorsun kendin mutlu olarak verdiğin sözü tutamıyorsan bu sana iyilik değil bilakis kötülük verir..

Hedonizmler cinsel arzularını zevklerini her şeyden önde tutarlar çok fazla duyguları hazları vardır genellikle aile bağları zayıftır kendi içlerinde çatışmaları ve eksiklikleri vardır bir türlü sorumluluğu istemezler bilakis sorumluluktan kaçmak isterler..

Çünkü ; sorumluluk onlar için külfet olarak görünür belli işleri yapmaktan sıkılırlar ve hemen kendilerini başka epikürleşmelere açarlar bildiğimiz gibi biyolojik olarak insanlığın evliliğe ihtiyacı vardır bu noktada erkek ve kadın evlenmek ister erkeklerde babalık hormonu yoktur fakat kadınlarda oksitosin hormonu vardır oksitosin hormonu bayanlarda çok fazla salgılandığı için bayanlar aşırı duygusal ve romantik bakabilir erkekler ise daha erotik...

Şu an insanların çoğu anı yaşa diyor aslında anı yaşamak hedonizmin tezahürüdür yani anı yaşamak bazen felaket sebebi olabilir..

“Mesele anı yaşamak değil doğru olan mesele anda yaşamaktır”

Aile baskısıyla birbirlerini kabul etmiş evliliklerin hemen hemen çoğu aldatmacadır çünkü ; evlenirken kızı erkek erkeğide kız seçmedi aileler müdahale etti ve mutsuz son..tabi istisna olanlar vardır lakin biz şu an genel konuşuyoruz..

Ülkemizde hemen hemen aldatma insanların özgürlük kavramını kabul etmesi ile oluyor malesef eşcinselliği ya da her gün farklı kadınla birlikte olmayı normalleştiren Hollandalı vatandaşlar şu an bunu savunuyor evlilikte denklik çok önemlidir çiftler dengede birbirini tamamlamalı ve eksik yanlarını tartmalıdır birbirlerine olan bağlılıklarını ayakta tutan dinamiklerin sağlam olmasıyla kurabilir güven ve anlaşmaları olmayan bir evlilik ise bitmeye mahkumdur...

Erkek beyinleri kadın beyinlerine oranla daha farklı çalışmaktadır.Erkek beyni daha rasyonel muhakeme gibi yöntemlerle kadın beyni ise daha romantik duygusal ve estetik anlamda çalışmaktadır..

Türkiye’de yapılan araştırmalara göre auburn üniversitesinin sosyologları genel çaplı bir araştırma yapmıştır % 57 erkekler ,%54 kadınlar aldatmaktadır..

Kendi eşinden başka adamlardan hoşlandınız mi sorusuna % 14 ile mutsuz olan kadınların çoğu % 100 evet demiştir bu sonuç mutsuz olan kadınların ya da erkeklerin aldatmalarının daha fazla olduğunu gösteriyor..

Aile baskısı ile evlenmiş özgüvensiz ve şiddete meyilli adamlar kendilerine heyecan arıyor bayanlar ise onlara oranla daha duygusal ve sağlıklı bir  evlilik hedeflemekte..

PEKİ YA EVLİLİKTE BEKLENTİ NEDİR ? 

Evlilikte beklenti toz pembe gibi görünen siyah lekeler olabilir olmayadabilirde dikkat etmek gerek kişinin bu takdirde hayatına aldığı birey eşi işi ömrünün sonuna kadar kalacaktır.Evlilikte bir önemli nokta ise dostluktur % 70 dostluk evliliğin temelini güçlü kılar karşılıklı anlaşma güven ve birlikte yaşadıkları zaman dilimi karşılıklı muhabbeti ya da sorunları ortaya koyabilir..

Evlenilmeden önce ben neden evlenmeliyim ya da neden evleniyorum diye kendine sorması gerekmektedir.Evliliğin temelinde aynı hedef doğrultusunda ilerlemek önemlidir rast gele evlilik yapılmaz gelişi güzel hareket edilmez..

Bugün dediğiniz bir evet belki yarın bir anlaşmazlığın sebebi olabilir 

Expert psychologist writer poet and screenwriter Ayşenur TOKSÖZ 

xpert psychologist yedi tp üniversite

ص
 Senarist yazar hesabıdır
https://t.me/yoldava