EĞİTİMDE ASLOLAN NEDİR ?  

Eğitimde aslolan nedir diye başlıyor olmamın sebebi sana nasihat vermek değildir  Değerli okuyucum sadece yapmamız gereken vesikların temelini atmak ve yapacaklarımız konusunda kendimizi iyi yetiştirebilmenin temeline dayanıyor olmaktır.. 

Eğitimde ilk önce talebenin zihin dünyası kıdem sahibi olan işinde ehil olan kişi tarafından tespit edilip muhattabı üzerinde yapacaklarını gün yüzüne getirmesi ile başlayacaktır.. 

Yapılacak bu eylemde bir tablo halinde inceden inceye düzenlenmeli ve o konu hakkındaki adımların radikal fikirlere dayanıyor olmasına yardımcı olmaktır.Burada önemli olan bir diğer faktörde iletişimdir iletişimlerde kişiler çatışma unsurlarını ön plana getirince karşılıklı büyük bir kavga meydana geliyor malesef bunlarda yanı sıra kişinin üzerinde sinir stresi oluştururken toplumsal ve bireysel kaygısal bozukluklara kapı aralamak oluyor.. 

Koplüksel bozukluklara sebebiyet verip kaygı ve stresin ön planda olmasına gün yüzünde tutanlar aslında istemedikleri bir şeyi taşıdıklarını gösteriyorlar bugün eğitimci adı altında olup kıdemli bir şirketin CEO’su olup düğme ilikleyip ezbere konuşan o kadar cahil insanlar var ki bunlar tek bu platform için değil bir okul müdürü medrese idarecisi ya da bir hoca kurmuş oldukları sistemde yanlış yönetmenin bedellerini kendileride aslında iliklerine kadar ödüyor ve ödesinlerde.. 

Şuan ülkemizde insanları dinden soğutacak boyuta getirenler  başımıza konulan birilerinin toyluğu ve tecrübesizliklerine dayanıyor.. 

Yapılan bu sistemde bizlere emanet edilen çocukların alt yapılarını anlamak ve yardımcı olunması gerekecek mevzuları tespit etmek ve ona göre davranmakla sonuç vereceği gerçeğini değiştirmez.. 

Yapılan bu eğitimde sürecinde insan üzerinde olan bir strateji vardır fikirleri ve yapısı değişen bir insan ya da fikirleri ile dünyayı sallayan bir insan işte bu insanlar hayatta ki tecrübelerine göre bilen yöneten ve idare olayını hakkıyla yerine getiren ya da bizim aa bak doğru yönetiyor dediğimiz insanların talebe üzerinde ya da dışarıda bulunan muhattabının davranışları ile meydana gelecektir.. 

Ama ne yazık ki şuan el imkanlarımızda bulunan yöneticiler ülkeyi yiyip bitirdiği gibi bir medresenin ya da bir okul müdürünün her şeyi mahvetmesine sebebiyet veren bu platformda olan yanlışlıklar gün yüzündendir.İnsanların çok konuştuğu lakin yönetemediği toyluklarını kapatacak en önemli dal pedogojidir  

Lakin şuan bu mevzuyu düşünemeyen ve her şartta insanı anlamayan sözde ilim sahibi geçinen birininde yaptığı davranışlara itibar edilir.. 

İlim verip döven söven bir insanın ki bedbahtlıktan başka bir şey değildir işte bu tarz bireyleri sıkıntılı başlar meydana getiriyor.. 

“Ey genç kardeşim en önemli olan şey bilmek değil ahlaktır samimiyettir kırmadan dökmeden yetiştirebilmektir”  

Ayşenur TOKSÖZ