DAHİLERİN DÜNYASI LİDERLER VE İNSANLIĞA YAPILAN  MİSYONLAR (BATI) 

Dahilerin dünyası adlı makalemde diğer makalelerime  nazaran çarpıcı ve olağanüstü mevzuları ele alacağım  bunlar zaten olanlar ve olması gerekenler.. 

Liderler ve liderlerde aslolan vazifeler belli bir amaç  doğrultusunda yapısal bir hakimiyet kurmak işleri  yönetmektir. Eğer bir şirketin ya da bir eğitim sisteminin  yöneticisiyseniz o vizyonda tenvir verecek radikal işler  ortaya koymalısınız.. 

Sizinde bildiği gibi listede var olan rekabet ve ego  çatışmaları hiç bir zaman bitmeyecek bunların sistematik  problemleri vardır .. 

Özgün yalın bir lisan ile yalansız yükselmek vardır bir de  yalan söyleyerek ülkenin her şeyi ile oynayarak insanlığın  üzerine basarak yükselmek vardır.. 

Mektubatta 41.mektupta imam-ı rabbani Hz dediği gibi  “ağız ile yalan söylememek şeriattır ,yalan söylemek  arzusunu zahmet çekerek kalpten çıkarmak tarikattır yalan  söylememenin kalbe gelmemesi ise hakikattır” ne yazık ki  şu an bu ülkede bunu başarabilmiş değiliz kimi olduğu  kurum kimi yönettiği mecra için bunu düşünebilir  unutulmamalıdır ki eğer büyük işler peşindeyseniz  mecburen yaptıklarınıza dönüp bakmalısınız..

Lider  

Dürüst konuşmalıdır -isra 28 

Zarifçe konuşmalıdır-isra 23 

Yalansız konuşmalıdır-Hac 30 

Doğru konuşmalıdır- ahzap 70 

Kibarca konuşmalıdır -bakara 83  

Anlamlı konuşmalıdır -muminun 3 

İncitmeden konuşmalıdır -hucurat 11 

Sesini kısarak konuşmalıdır -lokman 19 

Bakın özellikle ilk üç ayetin gelimine bunları bilinçsiz ve  cahilane yorumlara bakarak yazmıyoruz.Az önce de  belirttiğimiz gibi dahilerin dünyasında olması gerekenler  bunlardır tabi istisnalar kaideyi bozmaz fakat bir çoğu şu  an bu kurumsal şirket ya da firmalar üzerinden dünyanın  parasını götürüyorlar ve platformda almadık diyorlar sizce  bunun ne kadarına inanılır... 

İslam’da faiz yoluyla para kazanmak haramdır.Zaten orta  çağ Avrupasından önce faiz yasaktı m.ö 7 yy Anadolu’ya  libyalılar tarafından getirilmiştir.. 

Bununla beraber bazılarının alamadığı para bazılarının  rekabet sonucu olmuştur maalesef... 

Aynı şekilde kapitalizm vicdanı yoktur vicdanını kaybetmiş  milyarlarca insanın ölmesine sebep olmuş 1.ve 2.dünya  savaşlarının ardından sömürü ve tüketim hırsına girmiştir..

 

Bizler çok şeyi 2.plana attık batılı dikte eden projeleri öne  sürüyor gibiyiz malesef batıda oryantalist bir okuma şekli  vardır farkında mıyız hayatımız trajedi mizah olmuş dinini iliklerine kadar yaşayan müslümanın hayatında trajedi  

olmaz uygar barbarlık bu olsa gerek.. 

Her şeyden evvel doğu ve batı tefrikini gün yüzüne getiren  garplıdır eski Yunan tarih babası (heredot) ardından batı  protestanlığı yapan ve felsefede modern meydan  okumanın ismi olan Kant .. 

Biri müzikte biri felsefe alanında çalıştı yine aynı şekilde  Martin Heidegger felsefesi yani fikri felsefe dediğimiz olay  ve zihin savaşlarıdır.. 

Aklımıza 13.yy Anadoluya yapılan çeşitli işgaller gelsin  modernizm büyük işgal altındaydı lard gurzon  açıklamasında Çanakkale harbinde diyor ki bu Türkleri  kurandan ayırmadıkça mağlup etmenin yolu yoktur iki  defa okuyalım bu çok büyük bir ifadedir Batı’nın tek  hareket noktası kitabımız Kur’an-ı kerim ve insandır  Batı’nın özü şiddet İslamiyeti hikmettir sürekli kaygıları  vardır onların bizimle bir derdi var kendilerini  bulamadıkları ve köleleşmiş uçkurlarına kadar nefs-i  emmareyi zirvelere kadar yaşıyorlar kafa var ya da kafa  yok...anlatabiliyor muyum ? 

Bugün bu misyonculuğun ardında içimizde olan çok hain  var ismini izah etmek istemediğim belli takım kanallar bu  ülkenin başyüceliği altında program sunuyorlar maalesef.. Eğer islamcılık din devlet hakimiyet buysa bazı şeylerin durdurulması gerek aksi taktirde bizim nazarımızda sizde  kim olduğunuzu ortaya koyuyorsunuz.. 

Bu vatanın bu milletin çocukları doğru bir eğitim ve  huzurlu bir yaşamı Allah c.c rızası doğrultusunda yaşamak  istiyor lakin bazı kavramlar var onlar gidince her şey elden  gidiyor .. 

 رب kelimesi mastar olup terbiye manasındadır   رحمن Arap lügatında acıyıcılık manasına gelir   رحيم kelimesi ise sıfatı müşebbehedir  

 هو o Allah rahman ve rahimdir bunlar olmazsa olmaz.. İstediğin kadar yalan söyle ve yönettiğini iddia et yine de  yenilirsin.. 

Çünkü ; Allah c.c ismini ağzına almak isra süresinde geçtiği  gibi “Dürüst”olan erlerin işidir... 

Ve kısa bir icaz ile noktalıyorum  

Buyuruyor ki ayeti kerimede  

Nahl ( delili ) Delikli ve ispatlı ve aynı zamanda  muhatabı rencide etmeden konuşulmalıdır”  

ويكفي من له فهم إشارة