Geçtiğimiz yıllarda Almanya’nın Ermeni Soykırımı olduğu iddialarına yönelik olarak kaleme aldığım yazıyı şimdi de ABD için güncelliyorum!

Evet doğrudur, Kızılderili yerlilerinin  topraklarını işgal ederek yerli halkın kanları üzerine kurduğunuz ülke için yaptığınız katliamlar bir soykırımdır!

Topraklarını işgal edip evlerine el koyarken katlettiğiniz binlerce yerli bir yana, 100 milyon yerli halkı ilk biyolojik silah olan”çiçek mikroplu batanniyeler” ile siz katletmiştiniz.

Dr mustafa Güçlü’nün ifadesi ile “Kızılderililer ve Afrika halklarından oluşan insan ticareti ve sömürü 400 yıl sürdü. Yâni bu pandemik bir sömürüydü. Bütün dünyaya dağıldılar ve sömürmeye başladılar.”

O zamandan bu yana dünyanın pek çok oğrafyasında aynı katliam ve işgalleri “icra etmeniz” bu geleneğinizin devamı olsa gerek sayın Biden.

Zira siz “soykırmı” iyi bilirsiniz!

İddialarınıza gelince

Ermeniler ilk olarak yaşadıkları Azarbeycan topraklarında 1903’te Türklere karşı alenen düşmanlıklarını açığa vermişlerdir.

1903’te Ermeniler kitlesel bir şekilde silahlanmaya başlamış,Rusya ordusundan kaşaçn subay ve askerle çeteler kurmuşlardır.

1905’te bölgede bir Türk gencine saldırarak katleden Ermeni taşnak çeteleri Bakü olaylarını başlatarak,katliamalarının alanını genişletmeye başlamıştır.

1905’ten sonraki süreçte  masum sivilleri katleden Ermenilerin elini güçlendiren Rusya, Türklere karşı kışkırttığı Ermeniler üzerinden bölgede etnik bir temizliğe girişmiştir.

Bakü valisi katledilerek şehir işgal edilmiş köy ve kasabalara binlerce ermeni çeteci tarafından saldırılar düzenlenmiştir.

Karabağ bölgesinde ermeni çetecilerin yağma ve toplu katliam olaylarında 500 Türk öldürülmüş,şehir ve köyler bombalanarak yakılmıştır.

1906 yılı Ağustos ayında gafan köyünü saran 5 bin Ermeni askeri çok sayıda insanı kurşuna dizmiş, saklanan 30 kadını bulunduğu yerde vahşice öldürmüştür.

1915’te Osmanlı topraklarında yaşayan Ermeniler, Azerbaycan’daki ayaklama ve katliamlardan cesaret alarak ve Fransa’nın desteği ile “Ermeni Devleti” kurma sevdasına kapılıp Osmanlı İmparatorluğuna karşı isyan başlatmıştır.

Erzurum ve Van’ı işgal ederek imparatorluğu yıkma eylemini bütün Anadolu’ya yaymaya çalışmıştır.

Bu durum üzerine Osmanlı’nın müdahalesi ile son bulan İsyan ve işgalin ardından Ermeniler imparatorluk dışına gönderilerek “tehcir” edilmişlerdir.

1918’de yüz binlerce Azerbaycan Türkü Ermeniler tarafından; yaşadıkları kasaba,şehir,ev ocak yakılarak, kafa derileri yüzülerek, vücutlarına çiviler çakılarak işkence edilmek sureti ile soykırıma uğratılmıştır.

1917-1920 yıllarında Ermeniler Türk ve Müslümanların sistemli bir şekilde katledilmesi siyasetini topyekûn yürüterek, terör yoluyla Azerbaycan topraklarını ele geçirmeye çalışmışlarıdır. Buna göre de Kafkasya’da yaşayan Müslümanlara ait her şey yakılıp, yok edilmeye çalışılmıştır.

Sadece 1917’de 400 köye saldırılmış kırk ev tamamen yakılmış, 130’u ise kısmen tahrip edilmiştir.

Yine1991- 1992’de topa tuttukları şehir ve köylerde 30 bin masum sivil Azeri’nin katliamı, Ermeniler tarafından gerçekleştirmiştir.

Aynı şekilde 2016’da Almanya’nın 1915 Olaylarını bir soykırım ve jenosit olarak kabul etmesine ve bunun üzerinden yürtmekte olduğu politikalara da birkaç sözümüz olsun.

Zira tarihin karanlık sayfalarından birini daha oluşturan soykırımlardan en büyüğünü yine Yahudiler üzerinden Almanlar tarafından gerçekleştirmişlerdir.

1933’te Almanya’nın başına geçen Adolf Hitler “Nürnberg kanunları” ile ırkçılığın fitillini ateşlemiş ve o ateşin başta Yahudiler olmak üzere tüm farklı ırkları yakıp kül etmesine yol açmıştır.

Önce bütün Yahudi memur ve hukukçuları görevden almış ”kristal gece olarak” adlandırılan 9-10 kasımda Alman halkını Yahudilerin sinagoglarına,mekanlarına ve dükkanlarına saldırmaları için kışkırtmış ve bu şiddetli ayaklanma sonucu 400 Yahudi’yi öldürmüş 36 bin Yahudi’yi döverek,aşağılayarak toplama kampına götürmüştür..

Nefrette sınır tanımayan Naziler, masum sivilleri kurşuna dizmek ile yetinemeyerek, bu kez toplama kamplarını “ölüm kamplarına” çevirmiş, gaz odaları oluşturmuş ve buralarda neredeyse bir buçuk milyon insanı korkunç bir şekilde zehirlemiştir.

Adolf Hitlerin Almanya’sı, ırkçı politikaları ile başlattığı kin ve nefret üzerinden korkunç bir soykırım örneği sergilemiştir.

Keza, 1939’da 6 Milyon sivil ve masum insanı toplama kamplarında işkenceyle öldüren, fırınlarda yakan ve tam anlamıyla bir soykırım uygulayan Adolf Hitlerin Almanya’sı bu gün “soykırım” hamisi olmaya kalkışmıştır.

Siyonist, Emperyalist,Komünist,Kapitalist İşgalcilerin, tüm dünyada işlediği soykırımların üstünü örterek “Ermeni Soykırmı”ndan bahsetmesi trajı komiktir.

Anadolu tabiri ile “şıracının şahidi bozacı” misali.