Aklınızla, kalbiniz arasında kaldığınızda kalbinizi dinleyin. Bazı kararlar akılla verilmez.

- Nasıl davranıyorsanız öyle karşılık göreceğiniz saçmalığından acilen vazgeçin. O dediğiniz adalet ahirette tecelli edecek.

- Mutlu insanlara olan öfkeniz dinerse toplum olarak bir tık daha ferahlayacağız.

- Kimseye mutluluk nedeni olamayışınızı belki anlayabiliriz ama bir gönlün hüznü olduğunuzda ki rahatlığınız bizi çok rahatsız ediyor.

- Birileri size kırçiçekleri gibi davranıyorsa bu siz onları sevin diye değil, sizi sevdikleri içindir. Azıcık kıymet bilin. Biz denedik paralı falan değil gerçekten, bir o kadar da kolay.

- Belki biraz sivri bir ifade olacak ama nasılsa adım patavatsıza çıktı. Gönlüne giremediğiniz insanların koynuna girip adına da aşk demeyin bir zahmet, gönülden sevenleri bir selâm alınca bayram ilan edenleri incitiyorsunuz.

- Hak ve adalet konusundaki titizliğinizi sadece beklentilerinizle sınırlandırmayın. Önce olmak gerekir. O nedenle siz de Hakka girmeyen, adil insanlar olun.

- Acılar ve hayatlar yarışmaz elbette ama yönetilebilir süreçler ve çözümü olan olaylar için ortalığı velveleye vermeyin.

- Concorde yanılgısına yenik düşüp, sırf emek ve vakit harcadığınız için sizi üzen ve acı veren şeylerde ısrarcı olmayın. Bazen olmaz.

- Azıcık sinirlendiğinizde ya da şartlar kötüye gittiğinde söylenmeye yaptığınız iyilikleri anarak başlamayın.

- Paranoya oluşturmadan hayatınızdaki her insanın bir gün sizi üzebileceğini unutmayın.

- Vee son olarak koşullandırmadan çünkülerle değil rağmenlerle sevin.

Sabırla, inançla, umutla;

SEVMEKLEGÜZELLEŞECEKTÜMDÜNYA