Cumhurbaşkanı 2019 Mart seçimlerinin manifestosunu açıkladı ve 1994 ruhundan bahsetti. Oysa Sayın Cumhurbaşkanı AKP’yi kurarken Milli Görüş gömleğini çıkarttığını ifade etmişti. Yaklaşık 17 yıldır hem iktidarda hem de birçok belediyeyi yöneten AKP bu süre zarfında; 94 ruhu yakalayamamış mıdır? Demek ki yakalayamamış olmalı ki, 17 yıl sonra 1994 yılına dönme ihtiyacı duymuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gömlek çıktıktan sonra o ruhun geriye dönmesinin mümkün olmadığını unutmuş olmalı.
O ruh, ABD ile yürümenize engel olan ruhtur.
O Ruh İslam dünyasını bir araya getirmek ve yeniden büyük Türkiye’yi kurmak için yola çıkan ruhtur.
O ruh ki, mevcut kapitalist sisteme karşı olan. Adil paylaşım ve hukukun üstünlüğüne inanan bir ruhtur. 
O ruh ki, Ilımlı İslam projesine, Ortadoğu’yu parçalayıp, enerjisini sömürecek çokuluslu şirketlere karşı BOP’a hayır diyen ruhtur.
O ruh ki, iyinin doğrunun güzelin, adaletin hâkim olması için çalışan ruhtur.
O ruh ki, kan ağlayan İslam coğrafyalarının umudu olan ruhtur. 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun dediği bibi; “Ruh çağırmayla ruh gelmez”, Gelmeyeceği gibi gömleksiz kalanların artık o ruhu yakalamaları da mümkün değildir. Tren kaçmıştır. Ülke borç’a esir edilmiş, ıspanak 7 liraya çıkmıştır. Bankalar faizci sistemle kasalarını doldururken, halkımız enflasyon altında inim inim inliyor. 
17 yıldır algılarla ve borçlanarak ülke yönetildi. Her şey satıldı artık ne elde ne avuçta kaldı. Yolun sonu gözüküyor. Her iktidar döneminde olduğu gibi yine çokuluslu şirketler ve belirli kesimler kazandı. Her zaman olduğu gibi yine bu iktidarın kaybedeni halk olmuştur. Milli görüş politikaları uygulanmadığı sürece halk her zaman kaybedecektir.