İşte emeklimizin acı durumunu gözler önüne seren görüntü

Türkiye'de emekli maaşlarını almak için bin bir zorluklarla mücadele ederek maaşını almaya giden vatandaşlardan sadece birisi objektiflere yakalandı.İşte bunlardan bir tanesi Adıyaman'da yaşandı.Adıyama'nın sokaklarında soğukta ayağında terliklerle beraber el arabasının üstünde 72 yaşındaki  kimsesiz kardeşi İmmi Tüten'in ve kendisinin emekli maaşını almak için el arabası ile yola koyulan 74 yaşındaki Haci Yıldırım, kardeşi Tüten kimliğini unuttuğu için  parasını çekemeden zorluklar içerisinde geriye dönmek zorunda kaldı.

Haci Yıldırım, 72 yaşındaki kardeşi İmmi Tüten'i battaniyeye sararak yola koyuldu. Bin bir zorluklarla PTT şubesine ulaştı. Hem kendinin hemde kardeşinin parasını çekmek istedi, ançak kardeşi kimliğini evde unuttuğu için parayı çekemeden geri dönmek zorunda kaldı.

Kendisi ile konuşulan Yıldırım, şu açıklamada bulundu; ''maaş çekmek istediklerini ancak kardeşinin kimliğini evde unuttuğu için eve döndüklerini belirterek, “Kardeşimin kocası yok. Kimse bakmıyor, ben bakıyorum. Kimsemiz yok” ifadelerini kullandı.

2019 yılında yapılan yüzde 10.19 yansıtıldıktan sonra dahil 2000 yılı sonrası mevcut iktidarın yaptığı yanlış düzenlemeler neticesinde emekli olanların maaşı ançak bin 125 lira 48 kuruşa yükselebildi. 2000 yılı sonrası emekli olanların maaşı ise 2 bib 20 lira olan asgari ücretin yarısına kadar gerilemiş durumda....

  

Kaynak; Milli Gazete