Sözleşmeli Öğretmenler İktidara Seslendiler Bu ayrılık neden?

Yüzlerce sözleşmeli öğretmen hep bir ağızdan Milli Eğitim Bakanlığı’na seslerini duyurmak için seslendi…

Ankara’da bir araya gelen sözleşmeli öğretmenler, eş olarak farklı illerde çalışmaları nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Milli  gazeteye konuşan sözleşmeli öğretmenler, yaşadıkları mağduriyeti anlattı

Eş ve sağlık özrü mağduru sözleşmeli öğretmenler yarıyıl tatilinde tayin hakkı verilmesi için Ankara Ulus Atatürk Anıtı önünde seslerini ve sorunlarını duyurmak için eylem yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde Türkiye’nin dört bir yanından çocuk ve eşleriyle birlikte gelen sözleşmeli öğretmenler hep bir ağızdan Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) ve Bakan Selçuk'a seslendi.

''ANCAK TATİLLERDE BERABER OLUYORUZ''

Milli gazeteye  konuşan öğretmen Şehriban Kocatepe, yaşadıkları dramın biran önce giderilmesi gerektiğini belirterek, “2017 yılında sözleşmeli öğretmen olarak Kilis’te çalışmaya başladım. Eşim de kamu personeli, İzmir’de çalışıyor. Kilis’e gittiğim zaman çocuğum dört aylıktı, şimdi 21 aylık. Babasını ayda bir kere görüyor. Yetkililere sesleniyorum. İkimiz de kamu personeliyiz, bu ayrılık neden? Ancak tatillerde beraber oluyoruz. Aile olarak bir araya gelmede sıkıntı yaşıyoruz” diyerek yaşadıkları sorunları aktardı.

''TEK İSTEĞİM AİLE BİRLİĞİ''

Bir diğer öğretmen Selma Özcan ise çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kaldığını ifade ederek, “Eşim İstanbul’da görev yapıyor, ben Van’da. İkimiz de sözleşmeli öğretmeniz. İkimizin de eş tayin hakkı yok. Geçen yıl tek başıma çocuğumu doğurdum. Bu sene de tek başıma çocuğumu büyütmeye çalışıyorum. Çocuğum babasını tanımaya başladığında 4 yaşında olacak. Çok büyük mağduriyet yaşıyoruz. Tek isteğim aile birliği” kurmak diye konuştu.

''AİLE BÜTÜNLÜĞÜ ZAMANLA BOZULUYOR''

Öğretmenlerin gerçekleştirdikleri eylemde konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözleşmeli öğretmenlerin ailesinden, çocuklarından ayrı yaşam sürmesinin zamanla aile bütünlüğünün bozulmasına ve parçalanmasına sebep olduğunu dile getirerek,'' Bir evladın annesinden, babasından ayrı büyümesi, anne şefkatine, baba sıcaklığına ihtiyaç duyarken tüm bunların elinden alınması kabul edilir değildir. Altı yıl çakılı çalışan bir öğretmenin eşinden kopuk yaşaması, ailesinden ayrı bir yaşam sürmesi hiç kolay değildir. Sözleşmeli öğretmenlik, çakılı çalıştırma yöntemi nedeniyle insani değildir” ifadelerini kullanaran sorunların çözülmesini talep etti.