Milli gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, ''Depremde yüz binlerce bina yıkılacakmış '' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Konuyu deprem acısından deyerlendiren Eygi, İstanbul’da iki milyon bina varmış. Bunun üçte biri çürükmüş, büyük Marmara depreminde yıkılıp çökecek hasar görecekmiş. İfadeleri ile konuya dikkat çeken Eygi, Deprem denince bazı büyük süper devletlerin, yardım bahanesi ile donanma  ordu gönderip işgalcilik yapmaları da söz konusu. 2010’da Haiti’de böyle olmuştu, diyerek depremin uluslar arası bir organize ile yapılabileceğine dikkat çeken Eygi, konuya ilşkin şunları dile getirerek yaklaşan tehlikeye dikkat çekiyor;

''Cenab-ı Hak devletimizi, vatanımızı, milletimizi böyle bir felaketten korusun, büyük deprem olursa, yüz binlerce bina yıkılırsa kaç kişi canını yitirir, kaç kişi yaralanır acaba? Deprem ile birlikte on binlerce yangın baş gösterecekmiş. Bunlar nasıl söndürülecek? Evleri oturulamaz hale gelen milyonlarca vatandaş nerelerde barın(dırıl)acak? 1999 depreminden sonra, muhtemel ikinci bir deprem için halkın toplanıp barınacağı yeşil alanlar, boş araziler tespit edilmişti. Onların büyük kısmına daha sonra rantçılar binalar yapmış, fazla yer kalmamış...

***

Deprem denince bazı büyük süper devletlerin, yardım bahanesi ile donanma  ordu gönderip işgalcilik yapmaları da söz konusu. 2010’da Haiti’de böyle olmuştu.

***

1999 depreminden bu yana yirmi sene geçti. Kısa kısa da olsa hep yazdım, uyardım. İlgilenen olmadı.

***

Deprem ile gök hadiseleri arasında ilişkiler olduğu iddia ediliyor.

***

1999 büyük depreminden sonra Kültür Bakanlığı bir kitap yayınlamıştı... İsmi “Deprem Habercisi Olaylar ve Bilimsel Yorumları.” Yazarları: Ülkü Ulusoy ve Motojiİkeya. Kitapta, depremden hemen önce, deprem esnasında olan çok enteresan, akıllara durgunluk veren bazı garip ve acayip olaylar, vatandaşların birinci elden şehadetleriyle anlatılıyor. Bu kitabı Bakanlık tekrar yayınlamalıdır. Mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

***

Depremlere karşı tedbir almak, hasarları ölümleri en aza indirmek konusunda en başarılı devlet Japonyadır. Türkiyede, depremle ilgili meselelerin, krizlerin, alınacak tedbirlerin başına ehliyetli ve liyakatli bir Japonun getirilmesinde devletimiz vatanımız milletimiz için büyük faydalar vardır.

***

Büyük bir fetva makamına şu soru sorulmalı: Para hırsıyla büyük bir depremde yıkılacak ve can kaybına sebep olacak çürük binalar yapan müteahhitler katil midir?

***

Zaten çürük olan bir binaya üç kaçak kat ekleyen ve binanın yıkılması sonunda can kaybına sebep olanlar katil midir?

***

Bir zekâ sorusu: Çürük bir bina imar affıyla sağlam olur mu?

***

Yasama gücüne sahip Meclislerin, fizik kanunlarına aykırı hukuk kanunları çıkartmaları caiz midir?'' diye sormuş.