YAŞAM'A YAŞAM KATMAK

Yaşam; var olmak,  var olanlarında  olduğunu kabul edip sevgiyle kabule geçmektir. İnsana verilen en büyük nimet olan yaşam kıymetini bildiğimiz ölçüsünde bize güzellikler tablosu olur. Her günün boş bir defter sayfası olduğunu bilip güzellikler yazmak yine bizim elimizde. Güne şükür ile başlamak yüksek bir enerji için ilk adımı atmaktır.  Yaşamımızın belkide başkasının hayalidir düşüncesi bizi yaşam hakkında daha pozitif bakmamızı sağlar. İnsan hep kendinden bir tık altında olanları düşünerek yersiz gamlara düşmekten korunur.

Bizlere emanet edilmiş olan yaşam Allah' ın rızasına uygun bir şekilde yaşamak en önemli görevimizdir.  İstikamet üzere yol almak yaşamda daha az sıkıntı çekmek için bir pusuladır.

Yaşamın keyfi ve bereketi helal yolların sınırını aşmamak ile mümkündür.  Yaşadığımız her bir sıkıntı ve keder bizim kendi ellerimizle inşa ettiğimiz durumlardır. Olayları okumak bizim kendimize odaklanıp dışarıda fail aramak yerine kendimize odaklanıp düzeltmemizi sağlar.

Ruhsal bir yolculuk olan yaşam; geçici heves ve tutkular ile zayi edilmesi büyük bir kayıptır.  Asıl gayemiz kendimizi bulma olan olmalı. Hedef belirler ve niyet edersek  Allah bizlere hiç ummadığımız yerlerden hayal bile edemediğimiz güzellikler sunar.  Niyet faktörü  çok önemlidir. Bütün büyük kazanımlar niyetin kuvveti ile kazanılmıştır.

Sosyal bir varlık olan insan yaşamın keyfini ve tadını diğer bireyler ile birlikte faaliyetler  alır.  Hayır ve bereket birlik içinde saklıdır. Toplumdan soyutlanmak kişinin kendi içindeki negatif duyguların ortaya çıkmasını tetikler. Psikolojik rahatsızlık olarak ortaya çıkar. Ruhumuzun haz aldığı insanlarla ve işler ile meşgul olmak bir  tür terapidir .

İnsan bilinç bir varlık olduğu için zihin hep gelişmek ister.  Beynin gelişimi bilgi ile olduğu için her daim hayatında okuma  eğitim olması gerekir. Okumak, yeni bir dil öğrenmek, yeni bir enstrüman kullanmak büyük haz ve mutluluk kaynağıdır. Ruhsal olarak gelişme;  kişinin genç kalmasını ve aktif bir zihne sahip olmasını sağlar. Gayesi ve hedefi olan dünyanın malayani işlerine tenezzül etmez. Yaşamın tadını alır ve çevresinde bulunanlarada ilham kaynağı olur.
"Gerçek bir müminin iki günü birbirine eşit değildir" hadisi şerif-i tamda bu kişileri tarif eder mahiyette bir hadistir. 
Mümin kendine ve çevresine zararı ziyanı olmayan kişidir. Aksine daha faydalı ve verimli olan kişidir.

Güzel bir insanın güzelliği onun zamana verdiği kıymettendir. Kaybolduğu zaman telafisi mümkün olmayan zaman son derece kıymetli bir nimettir. Zaman nimetini bir iki dakika ile kaçırdığımız bir uçak bize en güzel şekilde anlatır.
Sayılı bir nefese sahip olduğumuzu unutmayalım sevgili canlar. Verilen nimetlerin bize hesabı sorulacak olduğunu hatırdan çıkarmak büyük gaflettir. Ayrıca hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekmek ölümü korkmadan yudumlamak kolaylığını sağlar.

Her son yeni bir başlangıçtır yeni başlangıçlara yani ölüm ötesine eli dolu gitmek yani ahiretin tarlası olan dünyayı güzel bir şekilde ekip biçmek bizlere sonsuz hayatta sonsuz güzellikler çekirdeği olur.  Aklımız selim,  ruhumuz  aydın, zamanımız bereketli olsun kıymetli okuyucular ....

Hayırlı bir hafta geçirmeniz dileğiyle...

Selametle kalın...

Aslı Soylu