Rahmetli Erbakan Hoca'nın vefatından bir yıl kadar önceydi... Konut'a gittim. Erbakan Hoca; "Gel bakalım zeki çocuk!" dedi. Gözlerini gözlerime kilitleyerek, "Yahudi mıknatısının çekemediği az sayıda kardeşimiz kaldı. Onlardan biri de sensin!" dedi. Teşekkür ettikten sonra sordum:

"Hocam, niye çoğunluk Yahudi mıknatısının etkisinde?.. Sizin mıknatıs niye çekmiyor onları?.."

Bakışını biraz sertleştirerek... Şu çarpıcı karşılığı verdi Rahmetli Necmettin Erbakan Hoca: "Benim mıknatıs tahtaları çekmez!.." Sonra ekledi:

"Sakın dönme, gitmemek için dönersen..." Durdu... "Döne döne gidersin!.."

Bana: “Aferin, Allah senden razı olsun, Kıbrıs'ın Siyonistlerin eline geçtiğine dikkat çekmişsin." 

"Nedir Hocam bu işin püf noktası?.." Dedi ki; "Süleyman Demirel'dir!.." "Kıbrıs, bugün Siyonist işgalindeyse bunda Süleyman Demirel'in payı büyüktür. Hatta en büyük pay ona aittir." "Kıbrıs'a bir İmam Hatip açmamıza, Kıbrıs'ta Kur'an eğitimi vermemize 'adamı'yla (Denktaş) birlikte engel oldu. Maneviyat gitti mi, vatan bilinci de gider!.."

Dedim ki;

"Hocam, Kıbrıs'tan yeni geldim. Durum berbat. İkinci Filistin olma yolunda. Ne yapmak lazım?.."

Bir vasiyet gibi... "Tayyip Erdoğan kardeşime duyur!" dedi: "Kıbrıs'a el atsın. Oraya derhal bir İmam Hatip yaptırsın. Kıbrıs düştüğü yerden ayağa kalkar!.."

"Hocam" dedim. "28 Şubat günlerinde ne yaptınız, yani bir cümle ile ifade ederseniz?.."

Dedi ki; "Pillerini bitirdik!.."

Fıkrayı biliyordum... Gülümsedim.

"Hocam 54. Hükümet dönemini ve 28 Şubat sürecini değerlendirirken, 'Şunu şöyle yapsaydım ya da şöyle yapmasaydım?' dediğiniz oldu mu?.." diye sorunca: Gözlerini gözlerimin içine kilitleyerek dedi ki Merhum Erbakan Hoca:

"Dikkat et, seni de Yahudi mıknatısı çekmeye başlamasın!.." 

Müsaade istedim. Çıkarken ekledi: "Kıbrıs meselesini unutma!.." "Unutmam Hocam!.."[9]

Şimdi Serdar Arseven’e soralım: 

1. Erbakan Hoca’ya söz verdiğiniz gibi, gidip Sn. Recep T. Erdoğan’a “Kıbrıs’ta bir İmam Hatip okulu açması” yolundaki tarihi tavsiyeyi ilettiniz mi ?

2. Onun size verdiği yanıtın ne olduğunu söyler misiniz?

3. Erbakan Hoca’nın hatırasını, uyarılarını, AKP’yi aklamak için mi, yoksa vasiyetini uygulamak ve O’nu hayırla anmak için mi yazıverdiniz?

4. Kıbrıs’ta bir İmam-Hatip açtırmayan Süleyman Demirel ve Rauf Denktaş’tan, Recep T. Erdoğan’ın farkını ve faziletini gösterecek bu “Kıbrıs’ta İmam-Hatip okulu açma” tavsiyesinin hala takipçisi misiniz?

5. Az değil, tam iki yıl geçmesine rağmen, Kıbrıs’ın manevi kurtuluşuyla ilgili, Hoca’nın bu vasiyetini, muhatabına tebliğ ve neticesini takip etmemişseniz, Rahmet Erbakan’ın ikaz ettiği gibi “Yahudinin çekim sahasına” girip girmediğinizi bir kere daha kontrol eder misiniz?