Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'la görüşen Emin Şirin, yeni parti konusuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan'ın yeni parti kuracağı yönündeki bilgiler kamoyunda tartışılmaya devam ediyor. Eski AKP Milletvekili Emin Şirin, TV5'te yayınlanan 'Buluşma Noktası' programında siyasette konuşulan yeni parti iddialarını değerlendirdi. 

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan'la görüşen Emin Şirin, yeni parti konusuna ilişkin dikkat çeken sözler sarf etti. Davutoğlu'nda 'Partinin içinde bir değişim olabilir mi?' şeklinde bir ümit olduğunu söyleyen Şirin, "Ahmet Davutoğlu, konuşmaktan çekinmeyeceğini söylüyor" ifadelerini kullandı.

Eski AKP Milletvekili Emin Şirin, geçtiğimiz haftalarda AKP'nin kurucu üyeliğinden istifa eden Ali Babacan'a ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şirin, Ali Babacan'ın Türkiye'ye çok hizmet edebilecek bir kişi olduğunu düşündüğünü söyledi.

Öte yandan Eski AKP Milletvekili Emin Şirin, "Ali Babacan mı yoksa Ahmet Davutoğlu mu bir adım önde?" sorusuna ise Abdullah Gül ve Ali Babacan yanıtını verdi. Şirin, konuya ilişkin olarak, "Bunu oy alabilme potansiyeli olarak söylüyorsanız pek tabii ki şu anda Abdullahgiller diyelim, Babacangiller daha önde görünüyorlar" ifadelerini kullandı.