Köşe yazarı Barış Yarkadaş, ''AKP’nin siyasi kurnazlığına bakın'' başlık bir yazı kaleme aldı.

Yarkadaş yazısında, ''AKP iktidarı geride kalan 20 yıl içinde halkı aldatma yöntemlerini hayli geliştirdi. AKP’ye göre, ülkedeki tüm olumsuzluklardan başta CHP olmak üzere muhalefet partileri sorumlu… Kazara olumlu bir şey olursa, bunu sağlayan ise tabii ki iktidar partisi… Bu formül, 20 yıldır işe yarıyor! Seçmenin önemli bir kısmı, AKP’nin medya eliyle yaydığı bu kara propagandanın etkisinde kalıyor ve birçok olumsuzluktan muhalefeti sorumlu tutuyor.'' ifadelerini kullandı.

Yarkadaş, ''Ancak bu iş artık kabak tadı verdi. Kürsüye çıkan her AKP’li, ‘’Zamdan biz sorumlu değiliz, muhalefet sorumlu’’ diyor. Yetmiyor, arayıp bulamadıkları doğal gaz konusunda bile muhalefet suçlanıyor.  Elektrik zammı deseniz; o zaten ortada kaldı. AKP’li Mahir Ünal, ‘’Zamları biz yapmıyoruz’’ diyor. AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı ise “Zamlar CHP yüzünden’’ şeklinde konuşuyor. AKP Milletvekili Ahmet Özdemir, “Arkadaşlarımız doğru söylüyor’’ diyor.

Ne güzel değil mi?

Zammı yap kenara çekil, topu muhalefete at!

Zammı CHP yapıyor ise günlerdir kendi medyanızda neden umut pompalayıp ‘’Elektrik fiyatları inecek” diye yaygara koparıyorsunuz. Eeee, hani zammı siz yapmıyordunuz? Yapmadığınız bir zammı nasıl indirmeyi düşünüyorsunuz?'' ifadeleriye AKP'nin elektrik zamları konusunda vatandaşı manipüle ettiğini vurguladı.

FATURA DEĞİL, ÖZEL ŞİRKETLERİN BORCUNU ÖDÜYORUZ

Yarkadaş, ''Elektriğe gelen zamlar, herkesin temel gündemi…

Peki bu hale nasıl geldik?

AKP’nin IMF’nın istekleri doğrultusunda özelleştirdiği elektrik dağıtım işi geldi duvara tosladı. AKP’ci inşaat şirketleri elektrik piyasasına da sokulunca, inşaat işinde batan şirketler, bu açıklarını elektrikten elde ettikleri gelirlerle toplamaya çalıştı. Mevcut şirketlerin 5.5 milyar dolar borcu var. Biz halk olarak, şu an normal bir elektrik hizmeti için değil, bu şirketlerin borçlarını kapatmak için para ödüyoruz.

Meselenin özü budur'' ifadeleriyle de faturalardaki fahiş ücretlerin sebebinin dağıtım şirketlerinin borçlarının fatura üzerinden halka yüklenmesi olduğunu belirtti.