Neden üzgünüz biliyor musunuz? Dindar maskelerinizin maske olduğunu anlamayanlar tarafından, sizinle aynı kefeye konulduğumuz için! Neden üzgünüz biliyor musunuz? Bizde, şiddetli bir hakaret etme arzusu uyandırdığınız için! Neden üzgünüz biliyor musunuz? Siz üzülmeyi bilmediğiniz ve sizin yerinize de üzülmeyi bir borç bildiğimiz için!

Görüyorsunuz, her geçen gün gülmekten göz kenarları kazayakları olmalıyken insan, çehrelerine yerleşen çaresizlik hüznünü! Görüyorsunuz ve buna rağmen, aklın ermediği kadar pişkin bakıyorsunuz hala! Üzgünüz, sizin görmediğiniz her şeyi gördüğümüz için, kör olmadığımız için! Sizin kadar! Üzgünüz... Fakat mümin korku ve ümid arasındadır, insan hüzün ve umutla yol alır!

Sandığa küsme zamanı değil! Bu yerel seçim, aman zaten seçimlere hile hurda karışıyor, benim oyumla ne değişecek, bu sistemde oy verilmez diye düşünenler! Asıl şimdi oy kullanma zamanı. Bir insan neyi değiştirebilir? Bir insanla başlar değişim. Bir insanın kararıyla, çabasıyla çok şey değişir. 28 Şubat sonrası bu ülkede yaşanan ayrımcılığın sıkıntısını nasıl yaşadıysak, bu gün de bize yapılması istemediğimiz her şeyin, karşıt fikirlere yapılıyor olmasını görüyor ve sıkıntı duyuyoruz.

İktidara geldiklerinden bu yana, devlet imkanlarını har vurup harman savunan, liyakate bakmaksızın, işi ehline verme prensibini görmezden gelerek akraba ve ahbapları devlet kademelerine yerleştiren bir oluşumun yaptığı haksızlıklara rağmen, onların arkasında durmak, hükümetin her kararını onaylamak anlamına gelir.

Oy vermek bu kadar büyük vebalken, sadece iç meselelerde, eğitimde, ekonomide çivisi çıkmış gidişata rağmen, trajikomik söylemlerin havada uçuştuğu, çocuk kandırır gibi ağızlara bir parmak bal çalındığı yetmezmiş gibi, dış politikada acziyet ve boyunduruğa sımsıkı bağlı bir siyaset güden hükümete hala güveniyor muyuz?

Şu algı operasyonuna bakın! Bizlerin konuşması gereken şeyler, şehir-şehircilik ve insana insanımıza hizmetken, bizler belediyeyi kaybedersek ülkeyi kaybederiz mantığını dikte eden bir zihniyetin sabah akşam kâh çocuk azarlar gibi, kah şımarık çocuklar gibi meydanlarda 180 derece dönüşlü ifadeleriyle karşı karşıyayız! Bu kadar yıpratılmayı hak ediyor muyuz?

Biz böyle yönetilmeyi hak ediyor muyuz? Gerçekten başımızdaki insanların alternatifi yok mu? Var! Kalben inanıyorum ki, belediyecilik anlayışı daha önceki yıllarda denenmiş ve takdir toplamış bir camianın, tekrar göreve getirildiği takdirde, yine aynı gayret, incelik ve adaletli duruş sergileyecek, aldığı görevi onuruyla yapacak birbirinden sağlam adaylarla Saadet Partisi yerel seçimlerde son derece önemli bir çıkış yaptı.

Sadece adayların göreve layık olması değil, SP seçime giden yol boyunca, yüzlerde gülümseme, temiz siyaset ve ahlaklı duruşun simgesi oldu. Hazırladıkları birbirinden zekice hazırlanmış, emek verilmiş videolar ve tanıtım filmlerinden de anlıyoruz ki, kapta ne varsa dışarıya o sızar. Saadet Partisi yerel yönetimlerde söz sahibi olmayı hak ediyor. Sağlam duruşuyla hak ediyor!

Seçimlere üç gün kala, başka bir partinin adayını, adaylıktan çekmek için zorlamak gibi şeytani düşüncelere meyletmediği için hak ediyor! Seçim başından bu yana, hiç bir partiyle ittifak yapmadığını defalarca deklare ettiği halde, şeytani düşüncelerde ve ittifakların baş rolünde olanlara nezaket kurallarını aşmadan cevap verdiği için SP si oy almayı hak ediyor!

Seçim çalışmaları boyunca, astıkları afişler yırtılan, yerinden sökülen genç kardeşlerimiz, "Yusuf" a yapılan "densizliğe!" neden feveran etti biliyor musunuz? Çünkü onlar "Yusuf'un" gördüğü muameleyi (bence kadının tavrı da abartıldı) yıllardır görüyor ve çok iyi anlıyorlar itilmişliği! Üstelik, hiç bir devlet yetkilisi, hırpalanan, saldırıya uğrayan SP li gençlerin arkasında durmadı!

Neden? Sadece AKP li gençler mi onların vatandaşı! Sadece AKP ye oy verenler mi insan! Şahsen, elimde bir sihirli değnek olsa, önce o değnekle bazılarını falakaya çekerdim! Bir insan olarak, hak etmediğimiz tutumları reddediyor ve oyumu Saadet Partisine verecek olmaktan gurur duyuyorum.

Bütün Milli Görüş camiasına, seçim çalışmaları boyunca yürüttükleri fevkalade başarılı piar için teşekkür ediyor, Allah iki cihanda çalışmalarının karşılığını misliyle versin diye dua ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun kardeşlerim.

Gudubet Haksever