ADANA’da her yıl gerçekleştirilen ancak pandemi şartlarından dolayı iki yılın ardından bu yıl da, Nisan ayında tekrar gerçekleştirilecek olan sokak rezaleti! Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı adı altında başladı.

Açıklanan resmi programa göre, topluma ahlaki ve kültürel anlamda hiçbir katkı sağlamayan, Bununla birlikte içerisinde eğlence adıyla birçok gayri ahlaki uygulamayı barındıran, içki tüketiminde herhangi bir sınır ve yasaklamanın olmadığı programda birçok etkinliğin arasından öne çıkan birkaç tanesi şöyle.

Haluk Levent konseri

•Portakallı Lezzetler Yarışması

•Halk koşusu

•Rengarenk Fest

•Su Korteji

•Pony Club ve Kindy Roo Çocuk etkinlikleri

•Gastronomi Fikir Kulübü’nün Hızlı Dürüm Yeme Yarışması ve Mutfak Workshop’u ile TJK Portakal Çiçeği Koşusu etkinlikleri de yapılacak.

•Haluk Levent başta olmak üzere Sözde “Ünlü” sanatçıların yer alacağı açılış ve kapanış konserleri

•Kostümlü Gösteri Grupları Korteji, Motorize Ekipler ve bandolardan oluşan karnaval korteji, Gastronomi Fikir Kulübü’nün Hızlı Dürüm Yeme Yarışması

•Sokak konserleri,

•Açık hava dans gösterileri

•Spor gösterileri vs vs…

Aslında Nisan ayının en güzel olduğu şehirlerden biridir, Adana. Bilen bilir Portakal çiçeğinin kokusu o kadar muazzamdır ki tüm sokakları mis gibi kokar. İnsan, ruhunun yıkandığını hisseder adeta, bir yönüyle kendinizden geçersiniz kokusundan, o alanından çıkmak istemezsiniz…

Hal böyleyken Allah’ın (cc) bu mevsimde bu şehre bahşettiği bu nimeti kullanarak “Portakal Çiçeği karnavalı” adı altında düzenledikleri bu rezaletin!, Adana’nın kültürüne, gençliğe ve genel anlamda’da topluma ve insanlığa verebileceği hiçbir olumlu katkısı yoktur. Bununla birlikte bu etkinliğin, toplumu ahlâki erozyona uğratmaktan, genç neslimizi, gözümüzden sakındığımız körpe fidanlarımızı ifsâda uğratmaktan başka hiçbir işe yaramamaktadır.

Ancak İşin en acı tarafı ise bu etkinlikler genç kuşağımızın önüne toplumu yönetenler, yani toplumun Can, Mal, Akıl, din, ve Nesil emniyetini korumakla Görevli olarak seçilerek, yönetme makamına gelen, gerek Belediye Başkanı, gerekse ilgili bakanlıklar ve mülki idare amirleri vesaire gibi makamların elleriyle, yüzü gözü makyajlanarak faydalı ve eğitici birer etkinlikmiş gibi genç kuşağın ilgisine, beğenisine sunulmaktadır.

Ne iki yüzlü bir durumdur ki, Emniyet ve kolluk kuvvetlerinin yoğun güvenlik tedbirleri altında bu ve benzeri festivallerin gerçekleştirilmesine izin veren aynı yetkililer birkaç gün önce Adana’da barışçıl bir gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması yapmak isteyen bir gruba acımasızca, vahşice, barbarca müdahale edilmesi emrini verdiler. 

Hiçbir şekilde polise karşı mukavemet etmeyen böyle bir düşüncesi dahi olmayan göstericilere özellikle baş kısımlarına olmak üzere ellerindeki coplarla öldüresiye darp edildiler. Neydi bu insanların suçları? sadece özgürlükçü bir yürüyüş ve basın açıklaması.

Bu yapılan âdi bir çifte standart’tan başka bir şey midir? Neyse asıl konumuza dönecek olursak, Sonuç olarak; 

Bu güzel şehrin bir evladı ve Toplum ahlakının muhafazası konusunda hassasiyet sahibi her vatandaş adına buradan sesleniyorum.

Ey makam sahipleri ve Ey muktedirler. Bu kadim toplumun aklıyla alay etmeyin, geçmişten gelen ahlaki ve kültürel yapısı ile oynamayın, Sizler Genç neslin, Can, Mal, Akıl Din ve Irz emniyetini korumakla görevli iken, onları günaha ve eğlence adı altında gayri ahlaki etkinliklere sevk etmeyin, bu yolu kolaylaştırmayın.

Portakal Çiçeği Karnavalı adı altına gizlenmiş ancak, aslında toplumun ahlakını bozmak için uygulamaya koyulan, kültürümüzle uzaktan yakından alakası olmayan gayri ahlaki düzenlemeleri derhal yürürlükten kaldırın.

Bu anlamda yetkili makamlarda oturan herkesi aklıselim davranmaya, toplumu yozlaştıracak program ve etkinliklere değil, Gençlerimizi milli ve manevi duygulara özendirecek uygulamalara Ön ayak olmaya, genç kuşağı bu yöne kanalize edecek etkinlikler ve programlar düzenlemeye davet ediyorum.

Son olarak şunu belirtmeliyim ki, Allah Resulü-sallallahu aleyhi ve selem- şöyle buyurdu: “Kim iyi bir duruma önayak olursa, kendinden sonra bunu devam ettiren olursa, onu yapana yazılan sevap kadar ona da yazılır, onların mükâfatından hiçbir şeyi de eksiltmez,

Kim de kötü bir duruma önayak olursa kendinden sonra bunu devam ettirin olursa, onu yapana yazılan günah kadar ona da yazılır. Onların günahından hiçbir şeyi de eksiltmez.”