Yeni yılla birlikte Türkiye'ye getirilen cihazların fiyatının artacak olmasından dolayı binlerce kişi zamdan etkilenmemek için Sarp Sınır Kapısı'na akın etti. Sarp Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluğa dikkat çeken CHP'li Uğur Bayraktutan, "Binlerce Türk vatandaşı ucuz telefon alacağım diye ne yazık ki burada saatlerce ve belki de günlerce bekliyorlar telefon almak için kuyruklarda bekliyorlar. Türkiye’nin vergi politikası ve gümrük politikası bir anlamda Batum’da çökmüştür" dedi.

Yurt dışından Türkiye’ye getirilen cihazların kayıt ücretinin 2023 yılında artacak olması vatandaşlarda telaşa yol açtı. Gelecek olan zamdan etkilenmemek için Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişi, Sarp Sınır Kapısı'na akın etti. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da Sarp Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluğa dair açıklamada bulundu.

Bayrakturan, “Şu anda Sarp Sınır Kapısı önünde duruyoruz. Bakın arkamda binlerce kişi var. Yeni bir kuyruk çıkmış, daha önce televizyonlarda bahsetmiştik telefonlarda oluşan tır kuyruğu vardı. Tır kuyruğu kalkmış yerine telefon kuyruğu oluşmuş durumda" dedi.

'VERGİ VE GÜMRÜK POLİTİKASI BATUM'DA ÇÖKTÜ'

Sarp sınır kapısındaki görüntünün Türkiye’nin vergi politikası ve gümrük politikasının çöktüğünü gösteren çarpıcı örnek olduğunu kaydeden Bayraktutan devamında şunları söyledi:

"Binlerce Türk vatandaşı ucuz telefon alacağım diye ne yazık ki burada saatlerce ve belki de günlerce bekliyorlar telefon almak için kuyruklarda bekliyorlar. Arka taraftaki kuyruk rezaleti bütün Türkiye’nin takdirine sunuyorum. Türkiye’nin vergi politikası ve gümrük politikası bir anlamda Batum’da çöktüğünü, Sarp Sınır Kapısı’nda çöktüğünü gösteren bundan daha çarpıcı bir örnek yoktur. Bunun örnek alınması açısından bütün kamuoyunun dikkatine sunuyorum ve arkadaki kuyruğun gözlemlenmesini talep ediyorum."