Yeni seçilen CHP' li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan...

TANJU Özcan kimdir?

İlk icraatı SURİYE'LİLERE YARDIMI KESMEK Mİ OLDU?

Tanju Özcan niçin kazandı? AKP niye kaybetti?

Sayın Tanju Özcan niçin bayrağa ve Kur'an'a el basarak yemin etti? Bu soruların yanıtlarını bulmaya çalışalım.

Tanju Özcan Bolu'da 12 Aralık 1973 tarihinde Galip Bey ve Emine Hanım'ın oğlu olarak doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. Milletvekili seçilmeden önce Belediye Meclis Üyeliği, Bolu Spor Yöneticiliği görevlerini sürdürdü. Evli ve bir çocuk babası olan Özcan, iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilmektedir. Daha sonra CHP milletvekili olarak görev yaptı.

Son 15 yıldır Bolu, gurur ve kibirinden yanına yaklaşılamayan AKP'li belediye başkanlarınca yönetildi. Bolu'nun önde gelen iş adamları, belediye başkanına toplantılarda, bizim bildiğimiz şapalak tokatla uyarı verdiler. Başkan hiçbir şey olmamış gibi "kikir kikir" gülüşlerinin içine, toplantıları mutluluk pozları içinde terketti. Elini beline koyup şuralardan geçecek bir çevre yolu yapacağım deyip, emirler yağdırdı. Ve gariban köylünün verimli tarlalarını istimlak edecek projeyi; yani" çev re yolunu " gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

En lüks otellerin ve alış-veriş merkezlerinin gizli/açık ortağı olan belediye başkanı ve akrabaları çoktan projeden gelecek rantları en ince detayına kadar düşünmüşlerdi. Talan etme projeleriyle tanınan AKP, dünyanın en güzel tabiat parklarından biri sayılabilecek, Gölcük istikametindeki ormanlık alanlarıda aynı akıbete maruz bırakmıştır.

Gariban halk tarlalarının gasb edilmesini sandıkta affetmedi. CHP' li belediye başkanı Sayın Tanju Özcan SURİYELİLERİN DÜŞMANI MI?

Sayın Tanju Özcan dinleyelim:“Dört ayrı kurumdan para alıyorlar. En şık onlar geziyor, en rahat onlar yaşıyor. Bu vicdana sığar mı? Kimsenin yatağa aç girmesini arzu etmem. Ama haksızlık karşısında da susmam. Bolu'da Iraklı, Suriyeli ve Afgan göçmenler var. Dört ayrı kurumdan para desteği alıyorlar; sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma, belediyeler ve Kızılay. Bolu'da en şık onlar giyiniyor, en rahat onlar yaşıyorlar. Bu dört kurumun da birbirinden haberi yok. Yani biz belediye olarak hangi mültecinin hangi kurumdan yardım aldığını bilemiyoruz, diğer kamuya ait yardım kuruluşlarıda belediyeyi bilmiyor. “Belediyeden bu yardımları yapmayı ben uygun görmüyorum” deme sebebim kamu kurumları imkanlarının suistimal edilmesidir. Bu bağlamda birçok aklı selim insandan haklı ve olumlu tepkiler alıyorum. Halkında bu başı bozuk, yoz davranışlardan yorulduğu manidar tepkilerden anlaşılmaktadır.

Benim içim sızlıyor, bu misafirlik fazla uzadı. Burada gördüğüm bir olay var, unutamıyorum. Yaşlı bir teyze, eksi 10 derecede kaldırıma oturmuş yağ-yoğurt satarken, karşısındaki bankamatikten gücü kuvveti yerinde, sağlıklı Suriyeli gençlerin tıkır tıkır para çekmeleri hiçte vicdani değil. Türkiye'de artık bir tartışmanın başlaması gerektiğini düşünüyorum. Suriyelilere biz 7 yıldır ev sahipliği yapıyoruz, 4 yıl önce sayı 2 milyondu, şimdi 4.5 milyonu aştı. 5-10 yıl sonrasını düşünemiyorum. Bizim devlet olarak da bir karar vermemiz lazım; Suriyelileri gönderecek miyiz, göndermeyip topluma entegre mi etmeye çalışacağız? Sadece yardımlar değil, sosyal sıkıntılar var…" dedi.

Aslında dengesiz yardım politikaları Suriyeli gençlerinde kabiliyetlerini köreltmektedir. Kimse emeksiz para akarken erkenden kalkıp uykusunu bölmek istemez. Enerjisini üretmede kullanamayan Suriyeli gençler zamanla ülkede 2 şey üreteceklerdir. Birisi problem, diğeri ise çoçuk.

Gelelim Sayın Tanju Özcan'ın Bayrağa ve Kur'an'a el basarak niye yemin ettiği konusuna. Bunu da kendisinden dinleyelim:" Biz de müslümanız. Bolu'yu tarafsız şekilde, kimseyi ayırmadan, yetimin hakkını koruyarak, harama el uzatmadan, hukukun üstünlüğüne ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, Mustafa Kemal'in ilkelerinden ayrılmadan yöneteceğime Allah'ım ve şerefim üzerine yemin ediyorum. Söylediğim bu. Kendim yazdım, kalbimden böyle geldi ve böyle yaptım." dedi

Sonuçta Sayın Tanju Özcan sözde değil, ÖZDE MÜSLÜMAN CHP'li olması, din sömürgenlerini çok rahatsız etti.

Başarılar BOLULU SAYIN TANJU ÖZCAN...