TBMM Başkanı ve Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Eyüp Sultan Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "İstanbulluların gönlüne girmeyi vaat ediyorum" dedi. Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan Yıldırım'a TBMM Başkanvekili MHP'li Celal Adan da eşlik etti.

15 OCAK'TAN İTİBAREN PROJELERİMİZİ DUYURACAĞIZ

Yıldırım, "İstanbul projeleriyle ilgili 7 Ocak Pazartesi günü basınla bir değerlendirme, tanışma toplantısı yapacağız. Orada projelerimizin ipuçlarını vereceğiz. 15 Ocak'tan itibaren yoğun bir şekilde İstanbul'la ilgili proje ve önerilerimizi kapsamlı bir şekilde çeşitli vesilelerle duyuracağız" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun adaylığını da değerlendiren Yıldırım, "Partiler tarafından açıklanan iki aday var. Kendisine hayırlı olsun diyorum başarılar diliyorum" dedi. 

'HAYVANLARIN TİCARİ AMAÇLARLA KULLANILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ'

Yıldırım ayrıca, "Hayvanlar da canlıdır, onların hakkın korumak bizim görevimizdir. Hayvanların ticari amaçlarla ilgili kullanılmasını doğru bulmuyoruz" dedi ve bu konuda TBMM'de bir kanun teklifinin gündeme geleceğini açıkladı.

'BAYKAL GAYET İYİ'

Deniz Baykal'ı ziyaret ettiğini söyleyen Yıldırım, "Deniz Baykal gayet iyi, eski günleri, 2002 seçimlerini yad ettik. Kendisine acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.