Eren ALTUN, Meridyen Haber

Hepimiz Buradayız adlı siyasi oluşum ile yola çıkan Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz , 20 Temmuz 2020 ‘da Anıtkabir ziyaretinin ardından yaptığı basın açıklamasında , Yenilik Partisinin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığına iletildiğini açıklamıştı

Hepimiz Buradayız adlı siyasi oluşum ile yola çıkan Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz , 20 Temmuz 2020 ‘da Anıtkabir ziyaretinin ardından yaptığı basın açıklamasında , Yenilik Partisinin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığına iletildiğini açıklamıştı. 9 Ağustos 2020 Pazar günü 48 üyeli Kurucular Kurulu'nun ilk toplantısında oy birliğiyle Öztürk Yılmaz partinin resmen genel başkanı oldu.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Merkez Başkanlık Kurulu yönetim kadrosunu bu hafta içinde belirlenip kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Parti yönetimi tarafından resmen Genel Başkan seçilen Öztürk Yılmaz yaptığı konuşmada ;

“Biz özgürlük istiyoruz.”

“Partimiz resmen tescil edildi .Bu parti normal bir parti olmayacak. Normalin çok çok üzerinde bir anlayış ile teşkilatlanacak ve Türkiye siyasetinde tam merkezde olacak bir partidir. Bizim sağdan da gelen , soldan da gelen , muhafazakar kesimden de gelen , her kesimden gelen insanlarımız var. Türkiye adeta kuruluşundaki zor sürecin tekrarını yaşıyor. Bu süreci biz göğüsleyeceğiz. Bu süreci sulandırmak isteyecekler bizi kenarıya atmak isteyecekler , bizim ile her türlü siyasi oyunu oynamak isteyecekler.

Partimizin çalışmalarına başladığımızda şunlara dikkat ettik. Kimlerin canı yanmış,gerçekten Türkiye'de kayıp giden demokrasiye,özgürlüğe,üretime kimler yanıyor.Bazıları rahatsız değil,tuzu kuru onları bu çalışmaya almadık.Bizler ülkemizin bu halde olmaması gerektiğine inananlar olarak toplandık.” ifadelerini kullandı.