11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakın gazeteci Fehmi Koru bugünkü köşesinde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski bakan Ali Babacan’ın kuracağı iddia edilen yeni partiyi ele aldı. 

Davutoğlu’nun yeni partiyi Diyarbakır’da duyuracağı iddiaları Davutoğlu çevresi tarafından yalanlanırken Gül ve Babacan cephesinden ise henüz bir haber yok.

İTTİFAK YAPTIKLARI PARTİLERİ DÖNÜŞTÜRDÜLER

Gül'e yakın isim olan Koru, "Yeni parti oluşumuna kötü gözle bakanları uyarıyorum: Farklılıkların siyasette ayrı çatı altında temsili yararlıdır…"başlığıyla yayımlanan yazısında yeni partinin AK Parti’ye zarar vereceğini savunanlara MHP İYİ Parti örneğini vererek ve İYİ Parti’nin varlığının MHP’ye zarar vermediğini aksine her iki partinin de ittifak yaptıkları partileri dönüştürdüklerini, CHP’nin  Ankara için Mansur Yavaş’ı aday göstermesinin buna en iyi örnek olduğunu söyledi.

KRALDAN FAZLA KRALCI OLAN ÇEVRE SALDIRILARA BAŞLIYOR

Koru, "AK Parti ile irtibatı bilinen bazı isimlerin yeni bir -hatta muhtemelen iki- parti oluşumu için çalıştıkları ne zaman gündeme gelse, iktidar cephesinden hemen itirazlar yükseliyor, kraldan fazla kralcı olan bir çevre, derhal böyle bir işe soyunacağını duydukları kişilere yönelik saldırılara başlıyor." dedi. 

MHP-İYİ PARTİ BAŞARISINI GÖZDEN KAÇIRMAYIN

Koru, "Uzak komşumuz örneğini benim kadar yakından izlemiyor olabilirler, hiç değilse MHP-İYİ Parti ile yaşanan ‘başarı’yı gözden kaçırmasalar iyi olacak." ifadelerini kullandı.