31 Mart yerel seçim sonuçlarını Avrasya Araştırma şirketi Başkanı Kemal Özkiraz değerlendirerek MHP’nin AK Parti’yi içinde eritmeye başladığı dile getirdi.

 “MHP bu seçimde ittifakın dışında kalarak, yani muhalefet partisi olarak seçime girseydi AK Parti belki ikinci parti bile olamayacaktı” diyen Özkiraz, AKP’den MHP’ye geçişkenlik var. Özkiraz, en büyük kararsız seçmenin AKP’de olduğunu ancak ekonomik krizde iktidarın tepetaklak olmaması için yine AK Parti’ye oy verdiğini dile getirdiği görüldü.

Kemal Özkiraz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

Aslında oy kaybetmiş gözükmüyor. Tabii bu ittifakın etkisi. MHP’nin her yerde seçime girmemesiyle alakalı. MHP bu seçimde çok fazla sayıda belediye kazanacak, özellikle küçük il ve ilçeler demiştim o oldu. MHP bu seçimde ittifakın dışında kalarak, yani muhalefet partisi olarak seçime girseydi AK Parti belki de ikinci parti bile olamayacaktı. Biz şimdi onu gördük. MHP’nin seçime girmemesinden kaynaklı MHP’den gelen oyları AK Parti’den çektiğiniz zaman, bir de MHP muhalefette olsaydı, AKP ve MHP’nin çekiştiği 8-9 ili daha MHP kazanacaktı. Çünkü diğer muhalefet seçmenleri AK Parti kazanmasın diye MHP’ye yükleneceklerdi. Bu durumda MHP yüzde 25’leri çok rahatlıkla bulabilirdi. Şu anda AK Parti-MHP’nin aldığı oy yüzde 51. MHP 25-26, AK Parti 25-26 gibi bir duruma gelecekti.