Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre; İstanbul'daki seçimlerin yenilenmesi kararı nedeniyle AK Parti yönetimi, sandığa gitmeyen, 24 Haziran’da AKP’ye oy verip de 31 Mart’ta başka bir partiye oy veren veya geçersiz oy kullanan seçmenlerle ilgili bir saha analizi yaptığı görüldü.

23 Haziran’da yenilenecek seçimlerde görev alacaklara uyarı üstüne uyarı yapıldı. AK Parti kurmayları, sandık güvenliği, sandık başı işlemleri ve sahada yapılacak çalışmalar konusunda tüm İstanbul teşkilatını toplayarak eğitimden geçirmesi dikkat çekti.

‘SON 15 GÜN’ PLANI

AK Parti yönetimi, sahada yapılan tespitlerden sonra hazırladığı yol haritası ile özellikle 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy veren, 31 Mart’ta ise tercihini değiştiren veya sandığa gitmeyen 430 bin civarındaki seçmen üzerinde yoğunlaşmaya başladı. AKP yönetimi, kararsız seçmenin ve sandığa gitmeyi düşünmeyen seçmen davranışının seçim tarihi yaklaştıkça değişeceğini, bu nedenle son 15 günde daha aktif bir kampanya yürütüleceğini dile getiriyor.