Saadet Partisi  Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Doğalgaz fiyatları ve gıda fiyatları başta olmak üzere peş peşe gelen zamlara tepki gösteren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Son 2 yılda Avrupa ülkeleri içinde Doğalgaz fiyatına en fazla zam yapan ülke açık ara Türkiye olmuştur. En yakın rakibimize bile zam konusunda 3,5 kat fark atmışız. Son 2 yılda Avrupa ülkeleri içinde elektrik fiyatına en fazla zam yapan ülke yine açık ara yine Türkiye olmuştur. En yakın rakibimize iki kat fark atmışız." dedi.

Saadet lideri Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

2 Kasım'da imzalanan  Balfour Deklarasyonu ile coğrafyamız üzerinde kurulan planları yeniden düşünmek, Büyük Ortadoğu Projesinin seyrini dikkatle incelemek zorundayız.

 İktidar, rakamlara takla attırarak çok başarılı bir 19 yıl önümüze koymakta, verilere baktığımızda ise çok vahim bir tablo önümüzde durmaktadır. Ak Parti yöneticileri iktidara talip oldukları günlerde en çok "3Y" ile mücadele edeceklerinin sözünü vererek milletimizin teveccühünü kazanmıştı. Bugün, müreffeh, güçlü, özgür, öncü ve adaletin hakim olduğu bir Türkiye'de mi yaşıyoruz? Bugün 3Y ile etkin mücadele edilen bir Türkiye ile mi yoksa yasakların, yolsuzlukların ve de yoksulluğun zirve yaptığı bir Türkiye ile mi karşı karşıyayız? 

AK Parti iktidara geldiğinde dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacağımızı söylüyordu. Şu an 22. sıraya düştük. Ak Parti işsizliği %5’e indirecekti, bugün işsizlik resmi rakamlarda bile %12’nin üzerinde. Makroekonomik verilerden mikroekonomik göstergelere kadar her alanda büyük problemlerle karşı karşıyayız. Ekonomiden eğitime, tarımdan dış politikaya, adaletten sağlığa 19 yılın sonunda ülkemizin bugün geldiği nokta hakikaten üzüntü verici. 

Devlet, geleneğiyle ve sürekliliğiyle ayakta durur. Nasıl olur da bir Cumhurbaşkanı, ana muhalefet partisi genel başkanının uğradığı saldırıyı oh olsun der gibi canlı yayınlarda izletebilir? Kavga ederek, ayrıştırarak, ötekileştirerek, yok sayarak, hedef göstererek, bir başka fikri küçümseyerek, o fikre sahip olanlara düşmanca yaklaşarak hangi sorun çözülebilmiş? Son 2 yılda Avrupa ülkeleri içinde Doğalgaz fiyatına en fazla zam yapan ülke açık ara Türkiye olmuştur. En yakın rakibimize bile zam konusunda 3,5 kat fark atmışız. Son 2 yılda Avrupa ülkeleri içinde elektrik fiyatına en fazla zam yapan ülke yine açık ara yine Türkiye olmuştur. En yakın rakibimize iki kat fark atmışız.

Her ne kadar TÜİK rakamları güzelleştirmeye çalışsa da milletin çarşı-pazarda, mutfağında, cebinde hissettiği enflasyon %50'leri aşmış, %100'lere merdiven dayamıştır. Şu anda ülkemizde 30 milyona yakın kredi ve kredi kartı borçlusu var. Vatandaşlarımız pandeminin devam eden etkileri ve ekonomik kriz nedeniyle bu borçlarını ödemekte zorlanıyorlar. Yasal sürenin 180 gün olması da borcu olan vatandaşlarımız için bir avantaj sağlıyordu. İşte bu sürenin uzatılmaması nedeniyle sadece bu hafta içinde 2 milyon kişiye icra takibi gönderildi. Ekonomiye dair önceliklerimizden biri de bu sürenin uzatılması olmalıdır. Yasal işlemlere başlama süresinin Mart 2022’ye kadar uzatılması, vatandaşlarımızın kışı biraz daha kolay atlatabilmesini sağlayacaktır. Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen şirketlerin milyarlarca liralık vergi borçlarını öteleyen, hatta tek kalemde silip atan iktidar; milyonlarca vatandaşımızın bu talebini göz ardı etmemelidir. 19 yıl sonra geldiğimiz bu acıklı durumdan ülkemiz ancak Saadet Partimize milletimizin göstereceği teveccühle kurtulabilecektir.