TÜİK, geçtiğimiz pazartesi günü, ilk çeyreğe ilişkin dönemsel gayrisafi hâsıla yurtiçi hâsıla verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre, bir önceki çeyreğe göre ilk çeyrekte büyüme yüzde 7 oldu.

Açıklanan büyüme rakamlarının Türk ekonomisini yansıtmadığı eleştirileri yapıldı. TÜİK’in rakamlarına bir tepki de Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’ndan geldi.

TAYYİP BEY'İ ÜZMEYEN İSTATİSTİKLER KURUMU

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, TÜİK’i “Tayyip Bey'i Üzmeyen İstatistikler Kurumu” olarak niteledi.

Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında, “Bakın, sadece 2020 yılında 99 bin 588 dükkân, iş yeri ve 40 bin 735 şirket kapanmış. İşsizlik zirve yapmış ülkede her dört gençten birisi işsiz. Bu ekonomi, bu şartlarda nasıl, daha doğrusu eğer hakikaten büyüyorsa kimler için büyüyor?” diye sordu.

Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Bir latife olarak ifade edeyim ki adeta “Tayyip Bey'i Üzmeyen İstatistikler Kurumu” olarak görev ifa eden TÜİK, Türkiye’nin büyüme oranlarını açıkladı.

TÜİK rakamlarına göre Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte %7 büyümüş.

Muhterem arkadaşlar, bakın; sadece 2020 yılında 99 bin 588 dükkân, iş yeri ve 40 bin 735 şirket kapanmış. İcra dairelerindeki dosyaların sayısı 23 milyonu aşmış. Günde 24 bin 650 yeni icra-iflas dosyası açılıyor.  Dolar 8.50’yi, Euro 10.40’ı, gram altın 520 lira civarında seyrediyor, yavaş yavaş da yukarıya doğru tırmanıyor.

İşsizlik zirve yapmış, ülkede her dört gençten birisi işsiz. Aslında bu rakam her üç gençten birisi ama istatistik kurumu bunu böyle ifade ediyor. Bu beylere göre Türkiye ekonomisi büyüyor! İnsan ister istemez sormak mecburiyetinde kalıyor; bu ekonomi, bu şartlarda nasıl, daha doğrusu eğer hakikaten büyüyorsa kimler için büyüyor? Vatandaş için mi, bir avuç 'ihale avcıları' için mi? Ve yine soruyoruz; tüketim odaklı, krediye dayalı, istihdam yaratmayan bu obez ve hormonlu büyüme vatandaşın cebine ve sofrasına ne zaman yansıyacak? İster istemez merak ediyoruz.”