Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkez binasında düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeleri devam eden ‘2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nin detaylarına değinerek sözlerine başlayan Karamollaoğlu, hazırlanan bütçenin iktidarın kimliğini ortaya koyduğunu kaydetti.

Bütçede faize 179,5 milyar lira ayrılırken, tarıma 22 milyar lira ayrılmasına dikkat çeken Karamollaoğlu, ülkedeki ‘dertli’ ve ‘gariban’ olan insanların yer almadığını kaydederek, “Bu bütçede, Sivas’ta 500 liralık yardım için metrelerce kuyruk oluşturanlar yok. Saraçhane’de bir tas sıcak çorba için kuyruğa giren yüzlerce gariban yok. Asgari ücretle çocuğunu okutmaya ve evini geçindirmeye çalışanlar yok. Bir avuç seçilmiş, atanmış ile torpilli bir azınlık ve şirketler var. Bu bütçe Türkiye’nin dertlerine derman olan bir bütçe değil. Türkiye yok bu bütçenin içinde.” dedi. 

BEBEK MAMALARI KİLİTLİ KUTULARDA

Bazı marketlerde bebek gıda ve bakım ürünlerine kilit takılmasını hatırlatarak, “Türkiye için acı bir tablo” değerlendirmesinde bulunan Karamollaoğlu, “Neden kilit takılıyor? Çünkü o fiyatları ödeyebilecek imkanı olmayan aileler var. Kimseyi itham etmek istemiyiz ama aileler çocukları için hiç yapmayacağı işlere kalkışabilir. Onları bu noktaya getirenler düşünmeli ve üzülmeli. Bu duruma bir çare aramalıdır.” dedi. Geçtiğimiz hafta görüşmeleri başlayan asgari ücret görüşmeleri ile ilgili konuşan Karamollaoğlu, görüşmelerin çalışanların aleyhine tecelli edecek gibi göründüğünü kaydetti. Asgari ücret ile ilgili geçtiğimiz günlerde sarf ettiği sözlerin çarpıtıldığını kaydeden Karamollaoğlu, “Açık bir şekilde ifade ettik asgari ücretin hedefi açlık sınır değil yoksulluk sınırı olmalı. Bu hedef doğrultusunda alınan tedbirler ile 15 yıl içerisinde asgari ücret yoksulluk sınırına ulaşacaktır dedik. Bunu alıp Saadet Partisi asgari ücreti 8000 lira önerdi demek kelimenin tam manası ile ahlaksızlıktır” diyerek tepki gösterdi.

HEDEF YOKSULLUK SINIRI OLMALI

Saadet Partisi olarak bir kez daha asgari ücrette hedefin yoksulluk sınırı olması gerektiğini belirtmek istediklerini ifade eden Karamollaoğlu, “Gelişmiş kabul edilen ülkelerde asgari ücret hep yoksulluk sınırının üstündedir. Çalışan insan, aldığı ücretle ihtiyaçlarının tamamını karşılar. Asgari ücret hem işveren için önemli hem de bu ücreti alan için önemli. İşverene de fazla bir yük yüklememek için asgari ücretten vergi alınmaması, buradaki primlerin devlet tarafından karşılanması gerekir. Eğer bu yapılırsa bugün için asgari ücret 2 bin 900 liranın üzerine çıkar.” diye konuştu.

AŞILAR İLE İLGİLİ ŞEFFAFLIK SAĞLANMALI

Gündemin diğer önemli konu başlıklarından biri olan yeni tip koronavirüse karşı aşı tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu, hükümetin aşı konusunda şeffaf davranmadığını belirterek, “Bu aşıyı neden  Çin'den alıyoruz? Hangi şirket vasıtası ile bu araçlar ülkeye getiriliyor? Bunu bilmek istiyoruz. Çünkü aşılara verilecek bu para vatandaşın cebinden çıkıyor. Bu konuda iktidar, kendisinden beklenilen şeffaflık talebine uygun davranıp bu sorulara cevap vermelidir.” şeklinde konuştu.  Değerlendirmelerinin sonunda gazetecilerden gelen soruları yanıtlayan Karamollaoğlu,  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in, dinlenme iddiaları ile ilgili “belge gösterin” açıklamalarına ilişkin soruya, “Bir kural vardır. Derler ki, ‘rüşvetin belgesi olmaz’. Bu tip meselelerinde belgesi olmaz” cevabını verdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı  Fahrettin Altun'un, Borsa İstanbul’dan aldığı ‘huzur hakkı’ için “hayır işlerine kullanıyorum” açıklamasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Karamollaoğlu, “Bırakın da biraz millet hayır yapsın. Hep kendi çevrenizdekiler mi yapacak? Allah’tan korkun. Hatırlayın demiyorum korkun diyorum.” dedi.

Kaynak: Milli Gazete / Ahmet Sesli