Cumhurbaşkanı ve   AK Parti  Genel Başkanı Erdoğan'ın kabinede yeni değişikliklere sinyal vermesinin ardından bugün, Dolmabahçe Sarayı'nda eski Bakan Erkan Mumcu ile gizlice görüştüğü ortaya çıktı. 

Erdoğan'ın AK Parti'nin iktidar olduğu ilk dönemde bakanlık yapan Erkan Mumcu ile görüşmesi eski bakanın siyasete ve kabineye geri döneceğine yönelik yorumlara neden oldu. Mumcu iddialara yanıt verdi.

Erdoğan'la görüşmenin iddia edildiği gibi 3 saat sürmediğine değinen Mumcu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un görevden af dilemesinin arifesinde görüşmenin gerçekleştiğini belirtti.

Odatv'den Caner Taşpınar'a yaptığı açıklamada görüşmenin yarım saatten az sürdüğünü söyleyen Mumcu şöyle konuştu:

Birkaç ay önce, Milli Eğitim Bakanı’nın değişim arifesinde davet ettiler, bir görüşme gerçekleşti. Görüşme Dolmabahçe’de değil Ankara’da gerçekleşti. Bir nezaket ziyaretiydi. Hal hatır sormaktan fazla bir şey konuşulmadı. Bahsedildiği gibi politik içeriği olan bir konuşma gerçekleşmedi. Görüşme yarım saatten az sürdü. O dönemde orman yangınları vardı, ben meşgul etmek istemediğimi söyleyip ayrıldım.

Erkan Mumcu, görüşmede ittifak konusunun ve siyasete dönme kararının konuşulup konuşulmadığı sorusuna ise, "Ne seçim ittifakı ne siyasete dönüşle ilgili bir konu gündeme gelmedi" diye yanıtladı.

Erdoğan sarayda gizlice görüştü: O bakan kabineye geri mi dönüyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı'nda eski bakan Erkan Mumcu ile gizlice görüştüğü ortaya çıktı. Kabine değişikliği öncesinde yapılan görüşme "Mumcu geri mi dönüyor?" sorularına yol açtı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın Adalet Bakanlığı'nda yaptığı değişikliğin ardından kabinede yeni değişikliklerin sinyalini vermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy gibi kamuoyunda ve kulislerde birçok bakanın ismi dolaşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski bir bakanla gizlice görüştüğü ortaya çıktı.

Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın sahibi olduğu Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı'nda eski Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlığı yapan ANAP eski Genel Başkanı Erkan Mumcu ile görüştüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin iktidar olduğu ilk dönemde bakanlık yapan Erkan Mumcu ile yaklaşık 3 saat süren baş başa bir görüşmesi eski bakanın kabineye geri döneceğine yönelik yorumlara neden oldu.

Mahmut Övür, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Şimdi size siyaset kulislerine bile henüz inmemiş, bugüne kadar da ustaca saklanmış bir görüşmeden söz edeceğim. Çok değil, iki-iki buçuk ay önce Dolmabahçe Sarayı'nda Başkan Erdoğan'ın konuğu Erkan Mumcu'ydu. Denilenlere göre yaklaşık 3 saat süren baş başa bir görüşme gerçekleşti.

Mumcu, AK Parti'nin ilk iktidar döneminde Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış, 2005 yılında da biraz erken bir biçimde istifa ederek Anavatan Partisi'nin başına geçmişti. Ne var ki, eski merkez sağı yeniden canlandırma girişimi hüsranla bitince kenara çekilmek zorunda kalmıştı.

Bu nedenle, Dolmabahçe görüşmesinin eski bir başbakan ile bakanı arasındaki görüşmeden çok daha fazlası olduğuna şüphe yok. Ne konuşulduğu bilinmese de görüşmenin siyaset ağırlıklı olduğunu tahmin etmek zor değil. Ayrıca Başkan Erdoğan'ın yakın geçmişte bu tür etkili hamleler yaptığı da biliniyor.

Bu görüşmeden somut bir sonuç çıkar mı, bir takvime bağlandı mı bilemem ama siyaseti hareketlendireceği çok açık.